SEGRE

L'OMS adverteix sobre l'arribada de "mesos molt durs" a l'hemisferi nord

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

L'OMS adverteix sobre l'arribada de "mesos molt durs" a l'hemisferi nordEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia de Covid-19 es troba en un moment crític especialment en l’hemisferi nord, amb el fort augment de casos en zones com Europa, i els propers mesos "seran molt durs", ha advertit avui el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. "La tendència a molts països està sent perillosa, amb hospitals i unitats de cures intensives arribant ja als seus límits de capacitat o sobrepassant-los, i això que només estem a l’octubre", va advertir l’expert etíop en la seua última roda de premsa de la setmana.

Davant de l’actual conjuntura, Tedros va demanar als líders polítics que "prenguin accions immediates per evitar morts innecessàries, i perquè no s’hagin de limitar els moviments i les escoles puguin continuar obertes". "Com vaig dir al febrer, això no és un simulacre", va alertar el màxim responsable de l’OMS, per recomanar que els governs tinguin molt en compte les dades de la pandèmia als seus països a l’hora de prendre decisions.

Va afegir que les xarxes sanitàries on els nombres d’hospitalitzacions i casos greus ja siguin alts "han de començar a fer els ajustaments necessaris" i va afirmar que en tots els casos "és important sincerar-se amb la població, explicar-los el que han de fer i quina és la situació actual".

Va subratllar que fins i tot els governs que han aconseguit controlar l’avenç del coronavirus "han de redoblar els seus esforços".

"Els propers mesos seran difícils", va insistir Tedros, que també va indicar que en els casos en què poblacions hagin de ser aïllades "els governs han de fer el possible per ajudar-los, i perquè els seus negocis puguin rebre suport".

Tedros va assegurar que amb una bona política d’aïllament de casos "els confinaments obligatoris poden ser evitats, i va acabar assenyalant que "mai no és tard perquè les autoritats puguin donar-li la volta a la situació".

Europa ha avançat al sud d’Àsia en nombre de casos, amb 8,8 milions, i les xifres de nous casos diaris augmenten ràpidament, ascendint actualment a prop de 200.000, la meitat de les de tot el planeta i gairebé set vegades més que apic de la primera onada al març i abril.

Les morts al Vell Continent també van en augment i són ja entorn de 2.000 per jornada, encara que les xifres encara són menors que les de març i abril, quan es van assolir màxims de fins 5.000 morts diàries.

tracking