SEGRE

ESNOTICIA

Ho reclamen Euskadi i sis comunitats més

La presidenta de Madrid allarga fins a les dotze de la nit l'horari dels bars i restaurants i limita la mobilitat nocturna fins a les sis de la matinada a tota la regió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol no descarta que aquest mateix cap de setmana se celebri un Consell de Ministres extraordinari per analitzar la possibilitat de decretar l’estat d’alarma a tot Espanya. Així ho van confirmar ahir fonts de Moncloa, després que diverses comunitats autònomes sol·licitessin a l’Executiu que opti per aquest instrument jurídic per frenar la segona onada de Covid-19 a tot l’Estat.

Els presidents d’Euskadi, Melilla, Extremadura, La Rioja, Astúries, Navarra i Castella-la Manxa, com ho ha fet també Catalunya, van sol·licitar al Govern central decretar l’estat d’alarma per poder adoptar als seus territoris noves mesures que restringeixin la mobilitat dels ciutadans, com la del toc de queda nocturn. És el Consell de Ministres el que, segons la Constitució, ho ha d’aprovar i per posar-lo en marxa el Govern central no necessita el vistiplau del Congrés, tret que hagi de demanar una pròrroga per aplicar-lo més enllà dels quinze dies inicials.

A Madrid, la presidenta Isabel Díaz Ayuso ha optat per un toc de queda que denomina “tancament nocturn” i que amplia l’horari dels establiments d’hostaleria, que amb l’estat d’alarma havien de tancar a les 23.00 i a partir d’avui podran fer-ho a mitjanit. Per la seua part, Pedro Sánchez, en una declaració institucional que va oferir al migdia des de La Moncloa, va afirmar que està “a punt” per adoptar les mesures que siguin necessàries i va tornar a instar les comunitats que es troben en risc “extrem” a sol·licitar la declaració de l’estat d’alarma quan el considerin necessari per continuar lluitant contra la pandèmia.

A més a més, el ministre de Sanitat Salvador Illa va confirmar que estaven buscant “suports clars” per garantir la viabilitat de l’estat d’alarma per aprovar un toc de queda en tot o gran part del territori.

tracking