SEGRE

TRADICIÓ RESTRICCIONS

Nombrosos lleidatans aprofiten per anar al cementiri abans per evitar les restriccions per la Covid

Nombrosos lleidatans aprofiten per anar al cementiri abans per evitar les restriccions per la Covid || Serà necessària cita prèvia per accedir al cementiri el cap de setmana vinent

Nombrosos lleidatans es van atansar ahir fins al cementiri per visitar els seus éssers estimats.

Nombrosos lleidatans es van atansar ahir fins al cementiri per visitar els seus éssers estimats.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia originada per la Covid-19 està trastocant totes les dates assenyalades de l’any i la festivitat de Tots Sants del cap de setmana vinent no serà una excepció.

En aquest sentit, les restriccions imposades per les autoritats sanitàries per evitar més contagis i els controls d’aforaments previstos als cementiris per prevenir que es produeixin aglomeracions han provocat que molts lleidatans decideixin visitar les tombes dels seus éssers estimats i portar-los flors abans del cap de setmana vinent.

De fet, l’afluència de visitants al cementiri de Lleida va ser tan alta al llarg d’ahir al matí que la Guàrdia Urbana va haver de regular el trànsit als voltants del recinte. Si bé és cert que en cap moment es van produir grans tumults de gent, als diferents carrers dels departaments del cementiri podien veure’s nombroses famílies netejant els nínxols i col·locant rams.

Així ho va confirmar Delmira Peralta, responsable de la floristeria del cementiri, que va afirmar que “les visites estan sent molt esglaonades i avui [per ahir] és el dia que més persones han vingut”. En aquesta línia, s’ha de recordar que l’ajuntament de Lleida ha establert un requeriment de cita prèvia perquè els lleidatans puguin accedir al cementiri els dies 30 i 31 d’octubre i el dia de Tots Sants, l’1 de novembre, amb l’objectiu de controlar l’aforament del recinte limitat a 2.000 persones, segons la normativa establerta per Protecció Civil.

Així doncs, aquelles persones que vulguin reservar hora ja poden fer-ho a través de la pàgina web del consistori www.paeria.cat o trucant a partir del dimarts 27 al telèfon 973 700 313. A més, des d’ahir i fins al dia 2 de novembre, s’ha ampliat l’horari de visites del cementiri i estarà obert des de les 09.00 hores fins a les 18.30.

En altres cementiris com el d’Agramunt, també es controlaran els accessos i habilitaran una porta d’entrada i una altra de sortida.

Nombrosos lleidatans es van atansar ahir fins al cementiri per visitar els seus éssers estimats.

Nombrosos lleidatans es van atansar ahir fins al cementiri per visitar els seus éssers estimats.ITMAR FABREGAT

tracking