SEGRE

ESNOTICIA

Les demandes de primera necessitat es disparen a Lleida amb l'auge de la Covid

El Banc dels Aliments i Creu Roja atenen més de 60.000 usuaris durant la pandèmia

El magatzem del Banc dels Aliments de Lleida, a ple rendiment, per fer provisió per als propers mesos.

El magatzem del Banc dels Aliments de Lleida, a ple rendiment, per fer provisió per als propers mesos.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entitats i ONG que reparteixen productes de primera necessitat a col·lectius vulnerables es preparen per a una allau de peticions fins a finals d’any a causa dels rebrots de coronavirus i les restriccions per intentar frenar els contagis. Des de l’inici de la pandèmia, el Banc dels Aliments i Creu Roja han atès més de 60.000 usuaris a les comarques lleidatanes, una xifra que podria créixer en els pròxims mesos a causa de la crisi social i econòmica. Creu Roja ha fet el màxim esforç de recursos en anys, en el marc del programa Creu Roja Respon per afrontar situacions de necessitat. Des del març ha atès 36.604 persones en tots els àmbits d’actuació. El 30% necessitaven ajuda per la primera vegada.

La coordinadora de Creu Roja Lleida, Mireia Garra, assenyala que són persones que es troben en un ERTO i que s’han vist sense cap ingrés “de la nit al dia”. Així mateix, destaca que moltes “abans de la pandèmia vivien amb un sou mínim i al dia” i no han pogut “omplir la nevera”.

El Banc dels Aliments espera aportacions econòmiques al Gran Recapte del novembre

En aquest col·lectiu, també hi ha persones que treballen en l’economia submergida, sobretot dones; així com usuaris que ja eren atesos per l’entitat i que han vist agreujada la seua situació a causa de la crisi sanitària.

Davant de la previsió que es disparin les sol·licituds d’ajuda d’aquí a finals d’any, l’entitat ja treballa en la provisió de productes de primera necessitat i fa una crida a la solidaritat de voluntaris i empresaris. “Des de l’inici de la pandèmia s’han bolcat a ajudar de forma desinteressada i hem pogut afrontar la demanda gràcies a ells”, assenyala Garra. Per la seua banda, Oriol Berenguer, director del Banc dels Aliments de Lleida, preveu atendre fins a finals d’any més de 32.000 usuaris, ja que la demanda s’ha disparat un 40 per cent a causa de la pandèmia. L’entitat ja està augmentant les provisions i confia en les aportacions econòmiques que pugui aconseguir al Gran Recapte del pròxim mes de novembre.

Més de 8.000 trucades contra la solitud Els voluntaris de Creu Roja s’han bolcat a acompanyar les persones en solitud durant la pandèmia, sobretot els més grans, i des del març han realitzat més de 8.000 trucades. Així mateix, han repartit material educatiu per a famílies i productes de primera necessitat com equips d’higiene (1.062), targetes d’alimentació amb 100 euros cadascuna (1.357 d’entregades a 862 persones) i entrega de vestuari a un total de 96 persones.

tracking