SEGRE

Rússia anuncia l'inici de la producció de la seua segona vacuna anticoronavirus

Rússia anuncia l'inici de la producció de la seua segona vacuna anticoronavirus

Rússia anuncia l'inici de la producció de la seua segona vacuna anticoronavirusEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia ha iniciat la producció de la segona vacuna russa contra la Covid-19, EpiVacCorona, creada pel centre d’investigacions Véktor, segons ha informat aquest dimarts la cap sanitària del país, Anna Popova. "Ha començat la producció a Véktor", va asseverar al fòrum "Societat sana" celebrat a Moscou. Es tracta de la segona vacuna russa que ha entrat en la fase de producció després de l’Sputnik V de l’Istituto Gamaleya.

La tercera vacuna russa, que està sent desenvolupada per l’Institut Chumakov i que va entrar en la seua segona fase de proves el passat 19 d’octubre, també preveu començar la producció quan estigui registrada. Amb l’inici de la producció de la vacuna de Véktor s’obren les portes per a l’inici de la tercera etapa d’assajos d’aquest fàrmac.

La segona etapa d’assajos va acabar a començaments de setembre, la qual cosa va permetre el seu registre el 14 d’octubre.

El Govern rus va avançar a mitjans d’octubre que 40.000 voluntaris participaran en les anàlisis clíniques d’aquesta vacuna, entre ells 150 de més de 60 anys.

A més, Popova va avançar que el Centre d’Investigacions i Desenvolupaments de l’Institut de Vacunes i Sèrums de Sant Petersburg està desenvolupant una quarta vacuna.

Amb 1.547.774 casos acumulats, Rússia és en el dia d’avui el quart país del món en nombre de positius per coronavirus després dels Estats Units, l’Índia i el Brasil.

Rússia va registrar 320 de morts per covid-19 en les últimes 24 hores, el major nombre de defuncions un dia des del començament de la pandèmia.

Segons les estadístiques oficials, en l’última jornada es van detectar 16.550 nous positius per coronavirus, 4.312 d’ells a Moscou, el principal focus infecciós del país.

La capital russa acumula 405.352 casos de covid-19 i 6.503 morts per aquesta malaltia, 61 d’ells en les últimes 24 hores.

tracking