SEGRE

INICIATIVES TECNOLOGIA

Nou sistema de gestió del Banc dels Aliments

Un programa informàtic ajudarà l'entitat en la distribució i coordinació d'ajuts || Conveni de la Diputació i La Caixa

Firma del conveni, ahir a la Diputació.

Firma del conveni, ahir a la Diputació.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida comptarà des d’ara amb un nou sistema informàtic d’informació i gestió (eQuàliment) que l’ajudarà a controlar la distribució d’aliments solidaris, gràcies a un conveni de col·laboració firmat ahir entre la Diputació i la Fundació La Caixa, que integra prop de 50 actors entre entitats socials, consells comarcals i municipis lleidatans, i que tindrà un cost de 58.322 euros. En aquest sentit, l’objectiu és aconseguir coordinar les diferents parts que participen en la gestió i entrega d’aquests ajuts, de vegades no exempts de requeriments formals, com els procedents de la Unió Europea, així com fer-ne un seguiment i un control.

Així mateix, la implantació d’eQuàliment també facilitarà la supervisió per part dels serveis socials de les famílies que han estat derivades al servei d’aliments; millorarà la comunicació entre entitats per detectar casos greus, i emmagatzemarà la quantitat d’aliments que rep cada família en cada entrega i també les vegades que s’absentin de les recollides, entre altres beneficis.

Permetrà controlar la quantitat d’aliments que reben les famílies o l’estoc dels magatzems

De la mateixa manera, ajudarà les diferents entitats a saber amb anterioritat quantes famílies hauran d’atendre al dia, a tenir controlats permanentment els estocs dels magatzems, a saber a quins productes cal donar prioritat, així com a generar rebuts digitalitzats de les entregues per poder suprimir d’aquesta manera despeses i contibuir a tenir cura del medi ambient. Actualment a la província de Lleida ja disposen d’aquest sistema diferents entitats que es dediquen al repartiment d’aliments de Tàrrega i de les comarques del Pla d’Urgell, la Noguera i el Segrià.

Amb el temps, la intenció és que el sistema de gestió es pugui implementar a la resta de comarques lleidatanes per aconseguir una unificació d’informació a tot el territori que pugui facilitar totes les dades en temps real. “Aquest és un gran pas endavant. Ens ajudarà molt a nosaltres i als usuaris”, va celebrar el director del Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, Oriol Berenguer.

tracking