SEGRE

SANITAT ENDOCRINOLOGIA

Beca a l'Arnau de Vilanova per estudiar la relació entre Covid i obesitat

Albert Lecube coordina un equip que n'analitzarà l'impacte en 450 pacients

Albert Lecube, cap d’Endocrinologia i Nutrició de l’Arnau.

Albert Lecube, cap d’Endocrinologia i Nutrició de l’Arnau.ICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició ha atorgat una beca de 5.000 euros a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida per a un estudi sobre la composició corporal i l’afectació de la Covid-19. L’estudi, que porta per títol Impacte de la composició corporal, la prevalença, gravetat, propagació i pèrdua d’immunitat a la infecció per Covid-19, està coordinat per Albert Lecube, cap del servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Arnau i professor de la UdL. També compta amb la col·laboració dels professionals de la Gerència Territorial Lleida de l’ICS.

El projecte premiat proposa aprofundir en la relació entre l’acumulació de greix al cos i la prevalença d’infecció per coronavirus, la seua gravetat (dies d’ingrés, necessitat d’UCI, ventilació mecànica o intubació) i el nombre de contactes amb infecció confirmada per Covid. L’estudi pretén avaluar fins uns 450 pacients.

Segons assenyala Lecube, “si complim els nostres objectius confirmarem que els pacients amb obesitat, i especialment aquells amb més acumulació de greix, són un grup vulnerable davant de la Covid, i totes les implicacions que comporta sobre prevenció, vacunació preferent, tractament precoç i més agressiu”.

Així mateix, va afegir que amb el temps disposaran de dades “per conscienciar els pacients afectats sobre la importància de perdre pes”.

D’altra banda, Lecube ha estat elegit vicepresident de la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat, la qual cosa també inclou la coordinació de grups de treball de l’entitat i la participació com a editor a la revista BMI Journal.

tracking