SEGRE

Illa no veu necessari el confinament domiciliari

El ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Illa no veu necessari el confinament domiciliariEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, preveu que amb les mesures que l’estat d’alarma posa en mans de les comunitats per "estabilitzar, doblegar i mantenir baixa" la corba de contagis de covid-19 no sigui necessari establir confinaments domiciliaris, que no contempla el decret. Així ho ha dit Illa aquest divendres en roda de premsa en la qual ha explicat els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021 del seu departament i en la qual ha subratllat que el decret d’estat d’alarma no estableix que ni el Ministeri ni el Govern espanyol hagin d’autoritzar res, sinó que indica que les comunitats han de comunicar les mesures que adoptin.

Illa ha subratllat que el decret fixa que el Consell Interterritorial de Salut és l’"òrgan de coordinació" i ha recordat que en la reunió de dimecres vinent "obrirà una discussió" respecte als mecanismes d’eficàcia de les mesures, que "fixen una temporalitat de set dies i que creiem que és l’adequada".

"Amb les mesures que es prenguin avui no es veurà l’efecte demà sinó d’aquí a uns dies", ha recalcat Illa, qui ha assegurat que amb les eines d’avaluació que fixa l’Estratègia de Detecció Precoç i amb el decret de l’estat d’alarma s’ha dotat als governs autonòmics d’"un marc d’estabilitat i certesa" per a la presa de decisions en els propers sis mesos.

El ministre no ha volgut "retreure ni entrar en confrontació" amb les comunitats i ha apel·lat a la col·laboració dels governs regionals per "anar tots junts en aquests moments difícils", que ha advertit, "continuem afrontant en les properes setmanes".

"La meua única baralla és amb el virus", ha emfatitzat Illa, qui ha demanat també als ciutadans que evitin la mobilitat i els contactes, que "al virus li van bé, però a nosaltres no".

tracking