SEGRE

Aquests són els nous Rècords Guinness espanyols

Vista de la ració més gran de gaspatxo del món, segons l'edició del Llibre Guinness dels Rècords 2021 publicat aquest dilluns, on es van servir 9.800 litres a Almeria.

Vista de la ració més gran de gaspatxo del món, segons l'edició del Llibre Guinness dels Rècords 2021 publicat aquest dilluns, on es van servir 9.800 litres a Almeria.EFE/Anuario Récord Guinness

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova edició del Llibre Guinness dels Rècords 2021 compta amb una nombrosa representació espanyola, concretament 19 rècords, entre els quals es troben un pallasso maratonià, una ració gegant de gaspatxo, un capturador de copes de vi o el famós grup de concursants Los Lobos. En una edició marcada per la pandèmia mundial que "ho va posar tot potes enlaire", explica Craig Glendary, editor en cap de l’anuari, Espanya amb els seus 19 rècords ha aconseguit tota una gesta, tenint en compte que el mític llibre rep una mitjana de 100 sol·licituds diàries procedents de països de tot el món.

Rafael Cros Gutiérrez (Madrid) apareix en aquesta edició com la persona vestida de pallasso més ràpida en completar una marató: en dos hores, 45 minuts i 56 segons va completar disfressat la Valencia Trinidad Alfonso EDP, amb la qual va poder recaptar fons per a una causa benèfica dedicada a nens.

En la categoria de malabars Marcos Ruiz Ceballos (Cadis) va aconseguir entrar en aquesta publicació com la persona capaç de capturar més copes de vi, en un minut, amb un pal sostingut amb la boca. La proesa es va executar a Brisbane (Austràlia) i Ruiz va arribar a repetir els llançaments 19 vegades en 60 segons.

Els malabarismes són també l’especialitat de Christian Roberto López Rodríguez (Toledo), que va aconseguir pujar els 2082 esglaons del Miradero de Toledo fent malabarismes amb tres objectes.

Unes marques que també han batut aventurers espanyols com Lucas del Paso Cánovas (Barcelona), que va completar el viatge amb moto aquàtica, en mar obert, més llarg i sense assistència, o Pablo Fernández Álvarez (Madrid) que va fer els 100 quilòmetres nedant en aigües obertes més ràpids per ajudar a lluitar contra el Covid-19.

Dins dels avenços tecnològics figura el rècord de Luis Mengual (València) que va accelerar el seu prototip de kart de 0 a 60 milles per hora en 2,218 segons.

Proeses espanyoles entre les quals també hi ha rostres coneguts com Los Lobos, el grup de concursants de televisió que el juliol de 2019 va guanyar 6.689.700 euros, el premi econòmic més gran de la història de la petita pantalla.

Entre els aliments, el 2021 Espanya ostenta el Rècord Guinness a la ració més gran de gaspatxo que es va servir a Almeria, arribant a degustar un total de 9.800 litres, i és també espanyol el pernil ibèric més car del món, amb un preu de 4.100 euros.

Alhora Espanya, concretament Lanzarote, continua ostentant el rècord de la batata més gran amb un pes de 37 quilograms, i el gotim de raïm amb una mida més gran, de 10,12 quilos, registrat a Los Palacios i Villafranca (Sevilla).

Marques que els espanyols també han aconseguit realitzant concentracions multitudinàries com la que ostenta la ciutat d’Alacant gràcies a la reunió de núvies més gran del món, assolint les 1.347.

Encara que més recent va ser la realització de la imatge humana d’una hamburguesa amb formatge més gran, que els madrilenys van fer com a part de la trobada anual de la cadena Goiko Grill.

I entre els rècords batuts després de la data de tancament oficial, destaca la subhasta al formatge més car del món que el 25 d’agost de 2019 va coronar al formatge de Cabrales, amb un preu de 20.500 euros.

tracking