SEGRE

La vacuna d'AstraZeneca podria estar en avançada distribució a finals de març

Un sanitari subministra una vacuna.

Un sanitari subministra una vacuna.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de l’àrea d’Investigació i Desenvolupament d’Oncologia de l’empresa farmacèutica AstraZeneca, Josep Baselga, ha dit aquest dilluns que "a finals del primer trimestre de l’any que ve, si tot va bé, les vacunes estaran en una fase avançada de distribució".

En declaracions a RAC1, Baselga ha indicat que AstraZeneca calcula que a començaments de 2021 tindrà uns tres mil milions de dosi de vacunes que confia que es verifiquin efectives.

El "complicat" serà dissenyar com repartir-les donada la demanda que existirà, pel que ha dit estimar que fins "finals del primer trimestre" de l’any vinent les vacunes –en cas de funcionar– no estarien en "fase avançada de distribució".

AstraZeneca espera que abans de finals d’any "una, dos o tres" de les quatre vacunes amb què està experimentant comencin a donar "resultats". En el cas de les vacunes d’aquesta empresa la previsió és que s’apliquin dos dosis: la segona 28 dies després de la primera.

Segons ha relatat Baselga, ara mateix a tot el món hi ha 175 vacunes diferents sobre les quals s’està treballant, 35 d’elles en assajos clínics amb malalts i 10 en la seua fase final de verificació. Tanmateix, ha subratllat que "la vacuna ajudarà, però no és l’única solució", i ha apuntat que AstraZeneca està desenvolupant també un tractament per "anticossos monoclonals", amb el qual s’aplicarien anticossos de persones que han passat el virus a potencials malalts. Hi ha 16 d’aquests tractaments en desenvolupament i un en especial que "és boníssim".

Amb tot, s’ha mostrat confiat que després d’un hivern que serà "horrorós" el pròxim estiu sigui "relativament normal", mentre ha afirmat que no s’ha d’obligar a vacunar-se qui no ho vulgui, perquè segons el seu parer ha de prevaler "un principi de llibertat individual que és innegable".

tracking