SEGRE

Avenç en la supervivència de càncer de pròstata avançat

Idibell

Avenç en la supervivència de càncer de pròstata avançat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell), l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Institut de Investigación Germans Trias i Pujol (IGTP) han descobert un mecanisme cel·lular que pot augmentar la supervivència en pacients de càncer de pròstata avançat.

L’estudi ha identificat un procés que es troba atenuat en aquells pacients que han estat tractats amb taxanos –el tipus de quimioteràpia més habitual en aquest càncer, però al qual la majoria de pacients acaben desenvolupant una resistència–, ha explicat l’Iidibell en un comunicat aquest dilluns. Això pot servir per trobar amb més facilitat aquells pacients a qui els podria resultar beneficiós un tractament amb platinos, que són el següent tipus de quimioteràpia que se sol utilitzar.

El primer signant del treball i investigador de l’ICO i l’IGTP, Vicenç Ruiz de Porras, ha explicat que "la troballa és molt rellevant en tant que obre una opció terapèutica en pacients amb malaltia molt avançada i pels que hi ha pocs tractaments disponibles".

L’investigador principal de l’estudi, Álvaro Aytés, ha afirmat que no només han demostrat que les combinacions de taxanos i platinos són efectives, sinó que a més han aportat un marcador que, de confirmar-se, "servirà per evitar tractaments innecessaris i els seus efectes secundaris".

Per la seua part, l’oncòleg de l’ICO i coinvestigador principal Albert Font ha revelat que ja estan treballant "per traslladar aquests resultats a assajos clínics amb un nombre prou elevat de pacients".

tracking