SEGRE

El 80% de ciutadans no substitueix la mascareta després de superar el temps d'ús

Les generacions més joves s’han adaptat més ràpid al seu ús

Mascaretes.

El 80% de ciutadans no substitueix la mascareta després de superar el temps d'úsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé el 80 per cent dels espanyols admet que no substitueix la màscara després de superar el seu temps d’ús, segons una anàlisi de Tendencias Cofares, enquesta sobre hàbits de protecció davant la Covid-19. La màscara s’ha convertit en un element imprescindible del dia a dia com a mesura de seguretat davant el coronavirus. Un dels aspectes a tenir en compte a l’hora d’utilitzar-la és el temps d’ús i cada quant és necessari substituir-la.

L’anàlisi Tendencias Cofares revela que la majoria dels espanyols (82,5 %) assegura ser conscient de les hores de recanvi, demostrant així un coneixement alt del seu ús. Es detecta una consciència més gran sobre això per part de les dones (87 %) que dels homes (78 %).

Malgrat el coneixement teòric sobre el temps de reemplaçament de la màscara, pràcticament el mateix percentatge (79,8 %) reconeix tenir oblits, sent de nou els homes els que més els experimenten.

En termes generals, el Ministeri de Consum determina que, per garantir la seua eficàcia i per tant la protecció davant la Covid-19, les màscares s’han de reemplaçar cada quatre hores.

Respecte a l’establiment on s’adquireixen les màscares, el 83,8 % dels espanyols considera que la farmàcia és el lloc més segur i que més garanties ofereix.

El supermercat queda com a segona opció, amb un 9 %, i les plataformes online com tercera, amb un 7,2 %.

Respecte a l’àmbit laboral, es detecta un ús estricte de la màscara durant tota la jornada. En concret, així ho fa un 71 %, mentre que el 17 % no la utilitza al seu lloc per complir-se les mesures de distanciament.

Els espanyols s’han adaptat bé a la utilització de la màscara. De fet, el 67 % assegura no haver tingut cap problema o haver-se adaptat més ràpid del que esperava.

En aquest punt, les dones (39,8 %) reconeixen en gran manera que els homes (26,6 %) que el seu ús els continua resultant incòmode i no s’adapten a portar-les. Per rang d’edat, són les generacions més joves les que s’han adaptat més ràpid a l’ús de la màscara o no han tingut problemes per a això. Així ho assegura el 74,2 % dels enquestats de la Generació Z (18-25 anys), el 67,3 % dels Millennials (26-35 anys), el 60,7 % de la Generació X (36-55 anys) i el 65 % dels Boomers (més de 55 anys).

Aquesta anàlisi de Tendencias Cofares ha avaluat també les preferències dels espanyols quant a la higiene de mans. El 75 % dels enquestats prefereix utilitzar aigua i sabó abans que gel hidroalcohòlic. A més, no hi ha hagut grans canvis en la freqüència de presa de temperatura arran de la pandèmia. A nivell global, el 53 % afirma no prendre més la temperatura i de nou són els més joves que es mostren més sensibles sobre això.

Són els enquestats de la Generació Z (61 %) i els Millennials (59 %) els que més han incrementat la freqüència de presa de temperatura, davant el grup de la Generació X (40 %) i els Boomers (26 %).

tracking