SEGRE

La província de Lleida, per sota de la mitjana catalana en risc de rebrot

La velocitat de transmissió manté la tendència a la baixa

Una sanitària pren una mostra a un pacient al CUAP de Prat de la Riba per a una PCR.

Una sanitària pren una mostra a un pacient al CUAP de Prat de la Riba per a una PCR.DEPARTAMENTO DE SALUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha publicat aquest dimarts a la tarda, i no al matí com és habitual, per “problemes tècnics”, l’actualització de dades de la crisi sanitària de la Covid-19. Segons les noves xifres, el pla de Lleida suma cinc noves defuncions per coronavirus –n’acumula 344– i 362 nous contagis confirmats, fins a un total de 17.114. El Pirineu, de la seua banda, es manté en 43 víctimes mortals per la pandèmia i registra 53 casos nous de Covid, fins a 1.896. El conjunt de la demarcació supera ja les 19.000 infeccions confirmades per coronavirus.

Pel que fa al risc de rebrot, la regió sanitària del pla de Lleida incrementa l’índex en 13 punts, fins els 653, tot i que es manté molt per sota de la mitjana catalana, que és de 785 (50 punts menys que ahir). El Pirineu registra un augment de 17 punts, amb un índex de 427, el més baix de Catalunya.

La velocitat de transmissió del virus, l’índex Rt, confirma la seua tendència a la baixa i s’apropa més a l’1 al pla (l’objectiu a assolir per Salut), amb 1,03, cinc centèsimes menys que ahir; mentre que el Pirineu també rebaixa cinc centèsimes la taxa i es troba en el 0,82. Aquest índex Rt vol dir, per exemple en el cas del Pirineu, que 100 persones amb Covid-19 en contagien 82.

tracking