SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CORONAVIRUS

Les sales de música, contra la situació crítica del sector

Concert simultani de protesta en 'streaming' el dia 18 a tot l'Estat espanyol || Concentració avui a Lleida del món cultural

Cartell reivindicatiu a la façana de la Sala Apolo de Barcelona.

Cartell reivindicatiu a la façana de la Sala Apolo de Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les sales de música en directe de l’Estat espanyol van desplegar ahir diverses intervencions artístiques a les seues façanes per denunciar la situació crítica del sector pel nou tancament cultural per la pandèmia. Mig centenar de sales catalanes –a Barcelona, espais com la Sala Apolo, Razzmatazz o Luz de Gas– van modificar, físicament o digitalment, les seues persianes amb l’etiqueta #elultimoconcierto #lultimconcert, amb la data d’inauguració de cada local i l’any 2020 acompanyat d’un interrogant com a possible data de tancament definitiu. A Lleida, el Cafè del Teatre va optar per la versió digital publicant a les xarxes la mateixa imatge, en el seu cas amb la data d’obertura d’aquest equipament, l’any 1999. En el marc d’aquesta iniciativa, les sales estatals icòniques s’uniran en un concert gratuït i en streaming el 18 de novembre a les 20.00 hores, que “podria ser l’últim concert” i que podrà veure’s al web www.elultimoconcierto.com.

S’ha de destacar que el sector cultural de Lleida va convocar una concentració per avui dimarts a les 19.00 hores a la plaça Paeria per mostrar el rebuig a les noves mesures de confinament i tancament del sector decretades per la Generalitat divendres passat. Els convocants van demanar que la gent que vulgui participar-hi porti màscara i vagi de negre en senyal de dol per la cultura.

tracking