SEGRE

DOCUMENT | El BOE publica la pròrroga de l'estat d'alarma fins el 9 de maig

El BOE publica la pròrroga de l'estat d'alarma fins el 9 de maig

DOCUMENT | El BOE publica la pròrroga de l'estat d'alarma fins el 9 de maig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dimecres la pròrroga de l’estat d’alarma per contenir la propagació del virus que s’estendrà des de les 00:00 hores de dilluns vinent, 9 de novembre, fins les 00:00 hores del 9 de maig de 2021, i estableix que el president del Govern espanyol sol·licitarà comparèixer al Congrés cada dos mesos.

DOCUMENT | Pròrroga de l’estat d’alarma publicada en el BOE

El reial decret que regula l’estat d’alarma, i que va ser avalat al Congrés dels Diputats, estableix que el cap de l’Executiu sol·licitarà la seua compareixença davant el Ple de la Cambra Baixa, cada dos mesos, per donar compte de les dades i gestions del Govern en relació amb l’aplicació de l’estat d’alarma.

Per la seua part, el ministre de sanitat demanarà la seua compareixença davant la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés, amb periodicitat mensual, per informar sobre les accions del seu departament.

Transcorreguts quatre mesos de vigència d’aquesta pròrroga, la conferència de presidents autonòmics podrà formular al Govern una proposta d’aixecament de l’estat d’alarma, previ acord favorable del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut en vista de l’evolució dels indicadors, sanitaris epidemiològics, socials i econòmics, afegeix.

A través d’aquest reial decret es van establir mesurades per fer front a l’expansió del virus, com la limitació de la lliure circulació de les persones en horari nocturn, que podran aplicar-se en funció de l’evolució dels indicadors sanitaris, epidemiològics, socials, econòmics i de mobilitat, i serà cada autoritat competent delegada la que determini la seua modulació en el seu àmbit territorial.

En aquest sentit, explica que l’eficàcia de la mesura no podrà ser inferior a set dies naturals.

Durant la vigència del present estat d’alarma causat per la covid-19, aquells municipis que constitueixen enclavaments rebran el tractament propi de la província que els envolta, sense que sigui obstacle que aquesta pertanyi a comunitat autònoma diferent.

tracking