SEGRE

ESNOTICIA

Bars i restaurants exigeixen accedir a ajuts de l'Estat per cessament d'activitat

Una terrassa buida al centre de Pamplona, ahir, primera jornada de restriccions a la regió foral.

Una terrassa buida al centre de Pamplona, ahir, primera jornada de restriccions a la regió foral.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els gremis de restauració de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme de Catalunya, entre els quals hi ha la Federació d’Hostaleria de Lleida, es van mostrar ahir indignats per la impossibilitat d’accedir a les prestacions per cessament de l’activitat que ha impulsat el Govern central. En un comunicat, lamenten que les mútues han interpretat que els bars i restaurants no han tancat totalment, ja que la Generalitat permet la venda de menjar per emportar. A més, es dóna el cas que els establiments que no tenen capacitat per oferir el servei a domicili tampoc poden optar als ajuts.

També creuen que, aquells que sí que poden fer-ho, “mai tindran la demanda necessària perquè els surti a compte el negoci sense un suport econòmic”. Per aquest motiu, reclamen un “replantejament” dels ajuts. També critiquen que s’han establert unes “condicions duríssimes” per accedir a altres prestacions que fan que “als restauradors els surti més a compte tancar el negoci”.

Denuncien que han de justificar que la facturació ha descendit un 75% respecte a l’any anterior. També demanen que es pugui cobrar el 70 per cent de la base de cotització. A diferència del mes de març, l’ajuda preveu ara tornar entre un 20 i un 30% menys de la base de cotització dels autònoms que cessin l’activitat.

tracking