SEGRE

ESNOTICIA

Brot amb un total de 22 contagiats a la residència d'ancians de Sort

Afecta tretze residents i nou treballadors, aquests confinats a casa seua || Alerten d'una estafa a centres amb la falsa entrega de material sanitari

La porta d'entrada de la residència de gent gran de Sort.

La porta d'entrada de la residència de gent gran de Sort.ACN

Creat:

Actualitzat:

La residència de persones grans Àngel Serafí de Sort ha registrat un brot de Covid-19 que afecta 13 dels 33 usuaris i 9 treballadors, segons van confirmar ahir fonts de Salut. Dos dels padrins han estat traslladats a l’hospital de Tremp i es troben estables. Tècnics de salut pública van visitar ahir el centre i es van fer noves proves PCR als usuaris. Per la seua banda, els nou treballadors d’aquest geriàtric del Sobirà estan en quarantena.

El nombre de nous contagis a les residències ha augmentat a Catalunya respecte a la segona quinzena d’octubre. S’ha passat de 300 positius setmanals que constaven el 15 d’octubre a més de 1.000 aquesta setmana, segons Salut.

Al pla de Lleida i el Pirineu, 18 de les 87 residències tenen brots (dissabte eren 11), tres al Pirineu i 15 al pla. A més de Sort, al Pirineu afecten la de Bellver de Cerdanya, amb 17 positius de 29 usuaris i a l’espera de nous resultats; i la de Puigcerdà, amb 12 positius entre 100 residents. Al pla ahir es van registrar dos positius al centre Adesma. Es tracta de dos empleats (cuina i manteniment) en quarantena a casa, i es van fer PRC a tots els usuaris. A la residència Castrillón de Lleida ciutat també hi ha un brot, i a la Sant Domènec de Balaguer, un altre amb sis usuaris i tres treballadors.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra adverteixen d’una estafa a residències en la qual els autors truquen als centres per exigir el pagament immediat per una falsa entrega de material sanitari. Segons la policia, no se n’ha denunciat cap cas a Lleida.

tracking