SEGRE

ESNOTICIA

Catalunya comença a doblegar la corba de la segona onada del virus

La velocitat de propagació se situa per sota de l'1 i els contagis baixen fins als 3.600 || Aragonès avisa que la desescalada es farà de manera “progressiva”

Sanitaris realitzen una prova de detecció del virus a un home a Barcelona.

Sanitaris realitzen una prova de detecció del virus a un home a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia sembla que comença a remetre a Catalunya, on ahir velocitat de reproducció del coronavirus, la famosa Rt, es va situar, per primera vegada en gairebé un mes, per sota d’1 (0,96). També va seguir a la baixa el risc de rebrot, que va caure 38 punts fins a situar-se en els 747. Situar la velocitat de propagació del virus per sota de l’1 era un dels objectius que la Generalitat volia complir amb el tancament de l’hostaleria, la limitació de les trobades socials i el toc de queda nocturn.

Malgrat el respir que donen els indicadors de la pandèmia, la situació encara està lluny de ser la ideal. I és que el nombre de nous contagis, que ahir va disminuir fins als 3.635, i la xifra d’ingressats per coronavirus a les unitats de cures intensives, que ja ascendeix a 489 malalts, segueixen lluny dels indicadors marcats pels experts, que exigeixen que el nombre de nous positius se situï per sota dels 1.000 diaris i que els pacients Covid ocupin com a màxim tres-cents llits a les UCI perquè la situació pugui donar-se per controlada.

El 80,3% de negocis afectats per la Covid disminueixen facturació en el tercer trimestre

És per això que el vicepresidet en funcions de president del Govern, Pere Aragonès, va assegurar ahir en una sessió de control de la gestió de la pandèmia al Parlament que la desescalada “serà lenta” i que les mesures “s’aniran flexibilitzant” a partir de les dades que donin els indicadors en les properes setmanes. Amb tot, va advertir que la Generalitat aplicarà les restriccions de mobilitat vinculades a desplaçaments i en reunions socials “les vegades que calgui per protegir la vida dels ciutadans” si no milloren les dades sanitàries.

tracking