SEGRE

ESNOTICIA

Un bar subministra lots de menjar solidaris

Iniciativa a través de les xarxes socials || Crida altres establiments a sumar-s'hi

Pérez mostra un dels lots d’aliments que té preparats.

Pérez mostra un dels lots d’aliments que té preparats.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un bar de la Seu d’Urgell ha posat en marxa aquesta setmana una iniciativa solidària per ajudar persones sense recursos. L’establiment entrega lots d’aliments gratuïts als veïns del municipi que no tenen feina i que li demanen ajuda. Eduard Pérez, propietari del Bar Nou, impulsor d’aquesta acció, va explicar ahir que ha preparat “lots de productes de primera necessitat, per valor d’entre 15 i 20 euros, i que poden proveir una persona o família petita durant aproximadament una setmana”.

Pérez va fer públic ahir que durant el primer confinament provocat per la crisi sanitària va haver de recórrer a ajuts socials per poder subsistir, “la qual cosa em va fer veure que som molt fràgils i ens hem d’ajudar entre tots per tirar endavant”.

Va anunciar la proposta a través de les xarxes socials i va animar altres ciutadans a sumar-se a la iniciativa, “ja sigui oferint aliments o subministrant-me productes perquè els pugui repartir des del bar”. Pérez va explicar que en els dos primers dies havia ajudat sis persones i que “mentre pugui, ho continuaré fent”. Les persones que necessitin aquesta ajuda s’han de posar en contacte per canal privat amb el responsable de l’establiment. Val a recordar que el Bar Nou ja va impulsar una iniciativa solidària el Nadal passat i va oferir un sopar gratuït la nit de Nadal a trenta veïns de la ciutat que no tenien feina. Pérez va dir que “si la pandèmia ho permet”, repetirà l’acció aquest any.

D’altra banda, l’ajuntament de la Seu ha activat les targetes moneder per a veïns a l’atur o afectats per un ERTO des del 9 de març. Els beneficiaris van presentar una sol·licitud a les convocatòries publicades per l’ajuntament i aquests ajuts podran utilitzar-se fins al dia 30 d’aquest mes.

Les targetes moneder es poden utilitzar per comprar béns o serveis en establiments de la Seu d’Urgell i poden ser de 100, 250 o 400 euros, segons la situació del beneficiari. Si està a l’atur i no rep cap prestació, l’import és de 400 euros; si està parat però cobra una prestació, 250 euros; i si està sota un ERTO, 100 euros.

El consistori ha obert des del mes de juliol tres convocatòries per acollir-se a aquests ajuts, l’última tancada el 31 d’octubre. Havia realitzat una reserva pressupostària inicial de 200.000 euros per a aquesta iniciativa. Tanmateix, a data d’ahir tenia aprovats ajuts per valor de 18.150 euros. Encara estan pendents de resoldre algunes peticions.

tracking