SEGRE

INICIATIVES INFANTESA

Jocs contra la pandèmia

L'INS Josep Lladonosa recull joguets perquè cap nen no es quedi sense per Nadal || Fan una crida per a la campanya “més important”

Alumnes de l’INS Lladonosa, durant la campanya de l’any passat.

Alumnes de l’INS Lladonosa, durant la campanya de l’any passat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Barri de Pardinyes i un grup d’alumnes de l’institut Josep Lladonosa han tornat a posar en marxa una campanya de recollida de joguets perquè cap petit del barri no es quedi sense regals per Nadal, que serà més complicat a causa de la crisi de la Covid-19. El president de la fundació, Jacinto Pernia, va destacar que “els veïns i els negocis sempre s’han bolcat a aquesta iniciativa solidària i cada any recaptem al voltant de cent joguets que repartim entre els més petits”. Tanmateix, Pernia apunta que “encara no sabem quants joguets necessitarem, encara que aquesta edició serà especialment important a causa dels efectes econòmics i socials que ha provocat la pandèmia.”

Les restriccions de mobilitat decretades per la crisi sanitària també obligaran a repensar una nova estratègia per poder repartir els regals, ja que habitualment Ses Majestats entregaven el dia 5 de gener els joguets en una gran festa que se celebrava al local social de Pardinyes.

Els interessats a sumar-se a aquesta iniciativa poden entregar joguets, ja siguin nous o bé utilitzats, a l’institut Josep Lladonosa, i els seus alumnes s’encarregaran durant les properes setmanes de reparar-los i embolicar-los com a regal. “El termini de recollida estarà obert fins a finals d’aquest mes i, a partir de llavors, els estudiants s’encarregaran de posar a punt tots els joguets per poder entregar-los en perfectes condicions”, va explicar el president de la fundació.

Ponsa anuncia “cavalcades estàtiques” per a la Nit de Reis

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va assegurar ahir que el departament està ultimant unes orientacions per a les cavalcades, que haurà de validar el Procicat, encara que va assenyalar que “no hi haurà actes que acumulin molta gent”. Va afegir que hi haurà algunes cavalcades que seran més “estàtiques” i va puntualitzar que “segurament” no hi haurà llançament de caramels per evitar aglomeracions. En aquesta línia, Protecció Civil va destacar que les cavalcades clàssiques no són viables perquè les aglomeracions són una “línia roja” en la pandèmia.

tracking