SEGRE

CULTURA SUBVENCIONS

Més de 250.000 euros en ajuts per a les sales de cine de Lleida

Del ministeri de Cultura, per compensar els tancaments a causa de la Covid-19

Preparatius en una sala del Funatic per poder obrir els cines.

Preparatius en una sala del Funatic per poder obrir els cines.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Cultura i Esport va fer públics ahir els ajuts extraordinaris directes per a titulars de sales d’exhibició cinematogràfica que beneficien un total de 236 sales de l’Estat per un import de 10,2 milions d’euros. Són aportacions per pal·liar els perjudicis provocats pel tancament a causa de la pandèmia de la Covid. A Lleida, aquests ajuts ascendeixen a un total de 254.685 euros que es reparteixen entre el Circuit Urgellenc (162.685 euros), els cines JCA d’Alpicat (58.000 euros), Screenbox Lleida-Funatic (20.000 euros) i Cinemes Guiu de la Seu d’Urgell (14.000 euros). En total, 251 sales de cine havien sol·licitat aquestes ajudes, que es faran efectives a partir de la resolució de concessió mitjançant un únic pagament.

Els ajuts estan destinats a sufragar despeses efectuades aquest any 2020 des que es va decretar l’estat d’alarma, derivats de la crisi de la Covid-19. En concret, cobreixen tant els costos que siguin conseqüència de les mesures sanitàries de prevenció adoptades, com els destinats a afavorir la visibilitat de la reobertura dels cines. Els ajuts van ser convocats el 30 de juliol del 2020 per la Direcció General de l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals amb un pressupost total de 13,2 milions d’euros. Els beneficiaris hauran de complir diverses obligacions, com les d’acreditar que es troben al corrent de compliment de les obligacions fiscals i amb la Seguretat Social, en el cas que haguessin caducat les certificacions presentades amb la sol·licitud.

Altres ajuts

El ministeri de Cultura i Esport també ha convocat ajuts extraordinaris dirigits a les llibreries independents, amb una dotació de quatre milions d’euros, les destinades a la protecció de béns declarats Patrimoni Mundial, per valor de 470.000 euros, i les orientades a la promoció de l’art contemporani espanyol, per valor de 638.000 euros.

També s’han resolt les ajudes a l’organització de festivals, amb un augment del 20,3 per cent en el pressupost i 62 beneficiaris.

tracking