SEGRE

FESTES TRADICIÓ

Balaguer obre les festes del Sant Crist més atípiques

Amb una ofrena floral simbòlica al santuari i el pregó del diplomàtic George Carner || Avui, torneig online d'escacs escolars

Una ofrena floral simbòlica al santuari del Sant Crist va marcar un inici inusual de les festes.

Una ofrena floral simbòlica al santuari del Sant Crist va marcar un inici inusual de les festes.AJUNTAMENT DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Balaguer va donar ahir el tret de sortida a l’edició més atípica fins a la data d’unes festes del Sant Crist fortament marcades per les mesures de seguretat imposades per les autoritats sanitàries en el marc de la pandèmia de la Covid-19 i que han acabat per suspendre la gran majoria d’actes presencials. Així, la jornada va començar amb una ofrena floral simbòlica al santuari del Sant Crist per part de cinc alumnes del municipi que van actuar en representació de tots els centres escolars, dos integrants del CF Balaguer i dos representants de la gent gran, tots acompanyats pels capgrossos el Padrí i la Nena. “Avui [per ahir] es compleixen 600 anys que existeix aquesta devoció pel Sant Crist de Balaguer i, malgrat la situació actual de crisi sanitària, no podíem deixar de fer aquesta ofrena”, va indicar l’acalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal.

Posteriorment, ja a la tarda, el programa d’actes va continuar amb l’obertura al públic al Museu de la Noguera de l’exposició Josep Carner i Ribalta. El somni que perdura, una mostra en la qual poden veure’s quadres pintats per ell, fotografies i documents i que, a causa de les restriccions sanitàries, no va comptar amb inauguració oficial. Podrà veure’s fins al dia 28 de febrer de l’any que ve.

Cinc alumnes van dipositar flors davant del Sant Crist en representació de tots els centres educatius

Finalment, la primera jornada festiva va acabar amb el pregó virtual per part del diplomàtic i escriptor George Carner, fill de l’anteriorment citat Josep Carner, i que va poder seguir-se a través de les xarxes socials de l’ajuntament (vegeu el desglossament). Per avui està previst el torneig online d’escacs escolars Memorial Pijuan-Fundació Estel.

Un repàs dels valors i de la vida del seu pare Per primera vegada, les festes del Sant Crist de Balaguer es van obrir amb un pregó virtual, i el primer a tenir el dubtós honor de protagonitzar-lo va ser ahir l’escriptor i diplomàtic George Carner, fill del també escriptor i polític nascut a Balaguer Josep Carner. Durant el seu discurs, va fer un extens repàs de la biografia del seu pare, i va reivindicar la seua figura com la d’un home que sempre va defensar la justícia, la igualtat i Catalunya. Uns valors, va dir, que ell sempre ha intentat portar per bandera durant tota la vida. Així mateix, també va lloar la tasca de l’ajuntament de Balaguer pels seus esforços i dedicació a ajudar els ciutadans durant aquesta crisi sanitària.

Una ofrena floral simbòlica al santuari del Sant Crist va marcar un inici inusual de les festes.

Una ofrena floral simbòlica al santuari del Sant Crist va marcar un inici inusual de les festes.AJUNTAMENT DE BALAGUER

tracking