SEGRE

Espanya espera disposar de vacunes gratuïtes per a 10 milions de persones abans de maig

Sanitat preveu que aquesta setmana es puguin firmar alguns contractes més amb la farmacèutica Pfizer

Espanya espera disposar de vacunes gratuïtes per a 10 milions de persones abans de maig

Espanya espera disposar de vacunes gratuïtes per a 10 milions de persones abans de maigEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, considera que la vacuna de la farmacèutica Pfizer és "un pas prometedor i rellevant" i calcula que Espanya disposarà de 20 milions de dosis que immunitzarien 10 milions de persones des de finals d’any o principis de 2021 de manera gratuïta.

En declaracions a RTVE, Illa ha assegurat que confia que a començaments de maig estigui vacunada una "població rellevant" a Espanya i que en aquesta setmana es puguin firmar alguns contractes més amb la farmacèutica Pfizer i altres companyies perquè les primeres dosis arribin a començaments del 2021 i si "tot fora molt bé" a finals de 2020. Pendents d’aquests contractes, el Govern espanyol calcula que es disposarà de 20 milions de dosis que immunitzarien 10 milions de persones a través del Sistema Nacional de Salut.

El responsable de Sanitat no ha descartat que hagi d’establir-se l’obligatorietat de vacunar, encara que opina que no creu que sigui necessari i que "la gent entengui que és la millor manera d’acabar amb malalties infeccioses". "Les vacunes seran gratuïtes" i s’administraran segons els criteris d’experts als grups més vulnerables i pels professionals que els atenen. "És un pas prometedor i rellevant però queda molt per davant i cal mantenir la guàrdia molt alta" perquè la situació "és molt preocupant".

"Després de mesos durs comencem a veure llum al final del túnel", ha asseverat Illa, que ha assegurat que el Govern central serà contundent amb els que "diuen mentides i juguen a l’anticiència".

tracking