SEGRE

Les dones 'treballen gratis' des d'avui fins al 31 de desembre

La bretxa salarial amb els homes suposa 51 dies de salari a Espanya, segons UGT || Estimen que fins al 2046 no s’equilibrarà

Imatge aèria de Lleida des del barri de Cappont.

Imatge aèria de Lleida des del barri de Cappont.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les treballadores espanyoles treballaran gratis a partir de demà i fins al 31 de desembre a causa de la diferència salarial que mantenen amb els homes, segons dades d’Eurostat recopilades per UGT. La bretxa de gènere quant a sous a Espanya ascendeix al 14%, apunta l’agència estadística comunitària, que la situa, no obstant, per sota de la mitjana de la Unió Europea, que està en 14,8%. Aquest percentatge es tradueix, partint de dades de l’any 2018, que les dones treballen 51 dies de l’any gratis, davant dels seus companys homes. “Convé recordar que la discriminació salarial és, de totes les discriminacions que pateixen les dones, la que més dificultats presenta per ser eradicada”, va manifestar el sindicat en un comunicat, en el qual a més va advertir que els sous més baixos que perceben elles “minven en les cotitzacions socials i, per tant, en la protecció social de les dones”. “Tenen pensions més baixes o pitjor prestació d’atur”, va sentenciar l’organització que lidera Josep Maria Àlvarez.

Amb tot, l’UGT va atribuir la bretxa salarial “al cost econòmic que té per a les empreses”, que s’estalvien diners en salaris. “Un cost que no seria tal perquè corregir aquesta discriminació permetrà una major integració de les dones al mercat laboral amb els conseqüents beneficis per a la competitivitat i productivitat de les empreses i en l’àmbit econòmic i social”, va puntualitzar l’UGT. D’acord amb les previsions del sindicat, “encara queden molts anys, fins al 2046”, per poder tancar la bretxa salarial al ritme que portem.

En el cas de la demarcació de Lleida, les últimes dades disponibles també es remunten a l’any 2018 i revelen que els homes percebien, de mitjana, un salari anual de 20.061 euros. En canvi, la lleidatanes ingressaven 16.791 euros anuals de mitjana, la qual cosa deixava el salari mitjà dels treballadors de la província en 18.570 euros a l’any. Així, la bretxa entre uns i altres era del 16,31 per cent, percentatge superior a la mitjana tant espanyola com de la Unió Europea. Segons el balanç de l’Agència Tributària de l’any 2018, les treballadores lleidatanes estarien treballant gratis a causa de la bretxa salarial a partir del dia 31 d’octubre.

tracking