SEGRE

Thermomix porta als tribunals Lidl pel seu robot de cuina

Denuncia un presumpte cas de plagi

Un robot de cuina de Lidl.

Thermomix porta als tribunals Lidl pel seu robot de cuinaLidl

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup alemany Vorwerk, fabricant de Thermomix, i la cadena de supermercats germànica Lidl han emprès una batalla legal per defensar l’originalitat de les seues respectives patents el primer dia de judici arran del suposat plagi del robot de cuina per part del gegant de l’alimentació.

La vista va començar ahir al Jutjat Mercantil número 5 de Barcelona. El litigi per la patent del robot de cuina ha arribat d’aquesta forma als tribunals després que Vorwerk, una centenària companyia alemanya dedicada a la venda d’electrodomèstics i aparells per a la llar que ostenta aquest nínxol de mercat, hagi portat a judici Lidl –al qual exigeix el 10% de les vendes del seu robot– per vulnerar presumptament la seua patent a l’importar i comercialitzar a Espanya un producte similar, el Monsieur Cuisine Connect, que es va convertir en tot un èxit de vendes gràcies que costava molt menys que la Thermomix.

Aquest no és el primer enfrontament judicial dels creadors de la Thermomix contra un competidor, ja que Vorwerk va denunciar el fabricant d’electrodomèstics lleidatà Taurus pel seu robot de cuina MyCook per raons similars. Tanmateix, el 2013 el Tribunal Suprem va posar fi a la disputa a favor de l’empresa lleidatana.

tracking