SEGRE

ESNOTICIA

Els musulmans suspenen la pregària de divendres al Palau de Vidre

Després de la polèmica per la cerimònia a la Sagrada Família

Imatge de la pregària de divendres passat al Palau de Vidre.

Imatge de la pregària de divendres passat al Palau de Vidre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat musulmana de Lleida que té habilitada la mesquita al Palau de Vidre dels Camps Elisis ha decidit que a partir de demà no l’obrirà per resar els divendres. Una mesura que prenen amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, ja que divendres és el dia sagrat en la seua religió. Així ho va assegurar el portaveu de la comunitat, Abdellatif Láatabi, que va detallar que “després del que va passar divendres passat, en què vam respectar l’aforament i la distància de seguretat entre els fidels i el que va succeir també a Barcelona durant una missa a la Sagrada Família, la junta de la comunitat del Palau de Vidre hem decidit que fins a nova ordre la mesquita estarà tancada els divendres”. Per això, Láatabi va instar els fidels que aquell dia “resin des de les seues cases, com ja van fer durant el confinament del març”. No obstant, va recalcar que la resta de dies “sí que estarà obert el Palau de Vidre, ja que excepte divendres acostuma a venir poca gent i no superarem el 30% d’aforament en cap cas”.

Val a recordar que el 30 d’octubre passat aquesta mateixa comunitat va celebrar un rés de divendres multitudinari al Palau de Vidre, just el dia en què van entrar en vigor les noves restriccions de la Generalitat, com ara reduir al 30% l’aforament en els centres de culte o el tancament perimetral dels municipis de divendres a diumenge.

El portaveu de la mesquita demana als fidels que, fins a nou avís, “els divendres resem tots des de casa”

En aquell moment, el mateix Láatabi es va justificar assegurant que “pensàvem que les limitacions d’aforament entraven en vigor la nit de divendres a dissabte, no divendres a primera hora” i ja llavors va apuntar la possibilitat de tancar la mesquita divendres.

tracking