SEGRE

CORONAVIRUS SUPERACIÓ

Una nena venç la batalla a la Covid-19

La menor, de 12 anys, va estar ingressada 45 dies al Vall d'Hebron al patir un SIM-Ped derivat del virus || El cas més greu en nens, dels 48 que han arribat a ingressar

La nena de 12 anys acompanyada pels metges que la van ajudar a superar la malaltia.

La nena de 12 anys acompanyada pels metges que la van ajudar a superar la malaltia.TWITTER/@VALLHEBRON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nena de 12 anys ha aconseguit superar la situació crítica en la qual la va deixar la Covid-19 després d’estar ingressada 45 dies, disset dels quals a la Unitat de Cures Intensives, a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. La petita, que resideix a Mallorca, va patir, com a conseqüència del coronavirus, un SIM-Ped (Síndrome Inflamatori Multisistèmic Pediàtric), una malaltia molt infreqüent que es produeix sobretot en nens de la seua edat i que pot provocar la fallada de diversos òrgans i, de manera més greu, del cor.

La pacient, amb miocarditis, estava ingressada a l’UCI de l’Hospital Son Espases de Palma de Mallorca en estat greu amb fallada cardíaca fulminant sense resposta al tractament, per la qual cosa va ser traslladada per ser atesa per l’equip ECMO de l’hospital barceloní.

El Vall d’Hebron és el centre de referència de les illes Balears en ECMO, una màquina que substitueix temporalment la funció del pulmó o el cor i permet que els òrgans descansin mentre la patologia base es va curant.

Segons el cap de l’UCI pediàtrica de l’hospital, Joan Balcells, a la pacient, que va rebre l’alta fa quinze dies, no li han quedat seqüeles cardíaques, només una debilitat muscular que requerirà diverses setmanes de rehabilitació.

D’altra banda, el cas d’aquesta nena ha estat el més greu en menors que s’ha tractat fins al moment al Vall d’Hebron, on des que es va iniciar la pandèmia han ingressat 48 nens, la majoria amb alguna patologia prèvia, i malgrat que 14 van necessitar ser ingressats a l’UCI, tres amb SIM-Ped, tots van acabar recuperant-se.

tracking