SEGRE

INICIATIVES LITERATURA

Llibres sorpresa a favor de la igualtat

La biblioteca de Bellpuig presta títols amb perspectiva de gènere en el marc del Dia de l'Eliminació de la Violència contra la Dona || Gran acceptació per part dels usuaris

La biblioteca Isidor Cònsul de Bellpuig ofereix préstecs sorpresa de llibres amb perspectiva de gènere.

La biblioteca Isidor Cònsul de Bellpuig ofereix préstecs sorpresa de llibres amb perspectiva de gènere.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bellpuig ha iniciat aquesta setmana els actes per commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que té lloc el 25 de novembre. Tenint en compte que aquest any no poden organitzar-se activitats presencials, la regidoria d’Igualtat va proposar a la biblioteca Isidor Cònsul oferir préstecs sorpresa de llibres amb perspectiva de gènere, una iniciativa que ha tingut una gran acollida per part dels veïns. L’edil d’Igualtat, Sandra Oriola, va destacar que “no volíem perdre l’oportunitat de continuar sensibilitzant i lluitant contra les violències masclistes i una manera original de fer-ho és amb els préstecs sorpresa que ja oferia la biblioteca i aquest mes ens hem centrat en la perspectiva de gènere, de manera que aquells que ho desitgin rebran llibres que aborden temàtiques com la igualtat, les violències masclistes, la diversitat o els drets de les persones LGTBIQ, entre altres”. Per la seua part, la bibliotecària Dolors Garriga va afegir que en aquesta iniciativa “també es potencia el paper de la dona” i contribueix a aconseguir “una societat més igualitària”.

Així mateix, els usuaris de la biblioteca consultats per SEGRE van valorar molt positivament la iniciativa. En aquest sentit la Maite, que va agafar el préstec sorpresa per a la seua filla Gina de 7 anys, va destacar que “tenint en compte les restriccions existents, almenys la lectura és una cosa que podem fer amb tranquil·litat” i va dir que “mitjançant un conte és més fàcil explicar algunes coses”. Per la seua part, la Marta, que va agafar el préstec sorpresa per a una de les seues filles, la Xènia –de 6 anys–, va dir que “la perspectiva de gènere és un tema que em crida l’atenció i que volia treballar a casa, de seguida vaig respondre el correu i ens vam adherir a la iniciativa i només en un dia hem llegit gairebé tot un llibre. Costa una miqueta d’entendre però ens anem familiaritzant amb els conceptes”. L’Anna, que és mestra, va apuntar que “em sembla una iniciativa molt positiva perquè penso que com a societat encara hem de canviar molts estereotips i moltes formes de pensar, i en el meu cas m’ha permès descobrir llibres que no sabia que existien molt interessants i que em serviran per tractar a classe qüestions com el bullying, l’abús i els canvis de rols”.

La biblioteca Isidor Cònsul de Bellpuig ofereix préstecs sorpresa de llibres amb perspectiva de gènere.

La biblioteca Isidor Cònsul de Bellpuig ofereix préstecs sorpresa de llibres amb perspectiva de gènere.SEGRE

tracking