SEGRE

Catalunya fixarà les condicions perquè les farmàcies puguin fer test d'antígens

Un home surt d'una farmàcia.

Un home surt d'una farmàcia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dilluns que estan treballant amb les farmàcies perquè puguin realitzar test d’antígens de la Covid-19, per a la qual cosa preveuen elaborar un document marc que fixi les condicions mínimes per a la pràctica de les proves.

Vergés ha comparegut en roda de premsa telemàtica aquest dilluns juntament amb el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.

La consellera ha explicat que estan "treballant" per fer les proves "conjuntament, el Departament de Salut i les farmàcies", ja que el Govern considera que cal aprofitar "qualsevol eina que puguem posar a disposició del control de l’epidèmia, utilitzant tots els dispositius que hi ha al nostre país", ha afegit.

Per a la venda en farmàcia d’un test no tipificat com a autodiagnòstic seria necessari un permís de l’Agència Espanyola del Medicament, ha dit Vergés, però la consellera ha considerat que en aquest cas, en ser una "política de salut publica" en la que el Departament de Salut i les farmàcies "treballen per al control de l’epidèmia" seria "un altre escenari molt diferent".

Per la seua part, Mendioroz ha dit que preveuen elaborar un "document marc de condicions dels llocs per realitzar proves", per evitar aglomeracions de persones a les farmàcies, que els espais siguin adequats, que s’assegurin la privacitat dels pacients i que es compleixin les mesures de seguretat.

Jacobo Mendioroz ha indicat que no hi ha una "certesa" que la ràpida millora de la situació epidemiològica de la Comunitat de Madrid sigui per la pràctica generalitzada de test d’antígens o "si està obert això o l’altre" –en al·lusió a restauració i activitats cultural–, ja que hi poden haver "molts factors".

En aquesta línia, Vergès s’ha reafirmat en la política de la Generalitat de "no substituir les PCR per antígens", sinó que aquestes últimes proves "complementin" les primeres.

tracking