SEGRE

Brussel·les dóna llum verda a la compra de fins a 405 milions de dosi d'una altra possible vacuna

De la companyia alemanya CureVac

Una investigadora treballant en el desenvolupament d’una vacuna.

Una investigadora treballant en el desenvolupament d’una vacuna.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea ha donat aquest dimarts llum verda a l’acord assolit amb la companyia alemanya CureVac per a la compra de 225 milions de dosi de la seua possible vacuna contra la Covid-19 i l’opció d’adquirir unes altres 180 milions de dosi més endavant, segons ha informat la institució en un comunicat.

L’acord amb CureVac és cinquè pacte que tanca l’Executiu comunitari i serà firmat en les properes setmanes. Brussel·les ha segellat ja acords amb AstraZeneca, Sanofi-GSK, Johnson & Johnson i BioNTech-Pfizer i continua negociant amb Moderna a l’espera d’aconseguir un contracte definitiu amb aquesta firma.

L’estratègia de la Comissió Europea és aconseguir una cartera "diversificada" de candidats a vacuna i garantir així que el bloc està "preparat" per a la vacunació de la seua població una vegada es demostri que una o algunes d’elles són "segures i efectives".

Cada un d’aquests acords assegura accés a una xifra de dosi de cada vacuna a tots els Estats membres del bloc en funció de la seua població. Encara que Brussel·les es nega a revelar els detalls de cada contracte, sí que se sap que cada país ha de pagar per la part proporcional de dosi que obté.

La comissària de Salut, Stella Kyriakides, ha subratllat que aconseguir una vacuna segura i efectiva és ara "més crucial que mai" donat el "creixent nombre de pacients de Covid-19 al bloc".

"Amb aquesta cinquena compra anticipada de vacunes estem expandint encara més les possibilitats que els ciutadans europeus i les nostres economies tornin aviat i de forma segura a la normalitat", ha emfatitzat la xipriota.

tracking