SEGRE

El Govern aixeca la intervenció de dos residències de Lleida

En aquests moments només queda intervingut el geriàtric La Teva Llar de la capital del Segrià

La residència geriàtrica Mare Marcel·lina de Verdú, intervinguda dimarts per Salut.

La residència geriàtrica Mare Marcel·lina de Verdú, intervinguda dimarts per Salut.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut ja ha aixecat la intervenció que es va posar en marxa el passat 20 d’octubre a la residència Mare Marcel·lina de Verdú i la Miniresidència Geriàtrica de Bellver. Així ho van confirmar ahir fonts del departament, que van apuntar que en el cas del geriàtric de l’Urgell va acabar el cap de setmana. Per això, la residència Mare Marcel·lina està de nou en mans de les Germanetes dels Pobres de Sant Pere Claver. En aquest centre de l’Urgell, 47 dels seus 48 residents van donar positiu en coronavirus i van morir 11 usuaris.

D’altra banda, a la residència de Bellver la intervenció va acabar el passat dia 6. En aquest cas, la Fundació Hospital de Puigcerdà va assumir- ne la direcció, que era de la Fundació Pública de Serveis Sant Roc. Aleshores, l’alcalde, Francesc Xavier Porta, va assegurar que l’actuació del Govern es va limitar a cobrir la baixa temporal de la codirectora. En aquest geriàtric es van detectar 11 usuaris i 5 empleats positius. Així doncs, a les comarques de Lleida només quedaria intervingut un geriàtric, La Teva Llar de la capital del Segrià.

D’altra banda, la residència Sant Pere Claver de Verdú va efectuar ahir el traspàs a la nova empresa que la gestionarà després que s’adjudiqués el concurs. Per aquesta raó, els anteriors gestors del geriàtric i la directora (que havia estat al capdavant del geriàtric Mare Marcel·lina durant la intervenció) van abandonar ahir el centre. Així mateix, a la residència Sant Domènec de Balaguer s’han detectat una quinzena de positius més entre els usuaris, per la qual cosa ja serien 32, mentre que els treballadors infectats ja són 9, segons fonts de la conselleria de Salut. Per la seua banda, la Llar de Sant Josep de la Seu acumula un total de 30 casos, dels quals 26 corresponen a persones grans i els altres 4, a empleats.

En un altre ordre de coses, la conselleria de Salut va informar que a totes les residències de Catalunya hi ha 1.134 persones amb Covid, que representen l’1,8% del total d’usuaris. Així mateix, un 71% dels centres no tenen actualment casos de coronavirus actius, mentre que un 16% tenen brots.

tracking