SEGRE

Europa comença la revisió de la vacuna de Moderna, en la fabricació de la qual participarà un laboratori espanyol

El subministrament podria iniciar-se el març del 2021

Moderna anuncia que la seua vacuna contra la covid-19 té una eficàcia del 94,5%

Moderna anuncia que la seua vacuna contra la covid-19 té una eficàcia del 94,5%Reuters

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Moderna ha anunciat que el Comitè de Medicaments Humans (CHMP, per les seues sigles en anglès) de l’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seues sigles en anglès) ha començat una revisió contínua d'ARNm-1273, el seu candidat a vacuna contra la Covid-19. "L’inici del procés de revisió contínua marca un important pas endavant a mesura que continuem avançant en l'ARNm-1273 en col·laboració amb les autoritats reguladores europees. Continuarem el nostre diàleg continu amb l’EMA mentre busquem desenvolupar una vacuna segura i efectiva. També estem ampliant la fabricació mundial amb els nostres socis estratègics Lonza de Suiza i ROVI d’Espanya per poder subministrar aproximadament 500 milions de dosi a l’any i possiblement fins 1.000 milions de dosi a l’any, a partir de 2021", ha comentat el director executiu de Moderna, Stéphane Bancel.

La companyia va avançar ahir que la Junta de Monitoratge de Seguretat de Dades (DSMB, per les seues sigles en anglès), designada de forma independent pels Instituts Nacionals de Salut dels Estats Units (NIH, per les seues sigles en anglès), ha informat que l’estudi de fase 3 del seu candidat a vacuna contra Covid-19 ha observat una eficàcia del 94,5 per cent en les primeres anàlisis.

D’altra banda, Moderna ha anunciat aquest dimarts un acord de subministrament amb el Govern del Regne Unit per subministrar la seua vacuna a partir del març de 2021 si s’aprova el seu ús per part de les autoritats reguladores britàniques.

"Agraïm la col·laboració amb el Govern del Regne Unit, així com amb molts altres governs i altres socis clau a tot el món. Durant gairebé una dècada, Moderna ha invertit en la creació i el desenvolupament d’una nova plataforma per al disseny i la fabricació d’una nova classe de vacunes basades en ARNm. Estem orgullosos del nostre progrés, incloent la primera anàlisi provisional positiva del nostre estudi 'COVE' de fase 3 recentment publicat. A mesura que avancem en el desenvolupament clínic del mRNA-1273, aquest continua sent un moment crucial per a tots nosaltres", ha assenyalat Stéphane Bancel.

Mentrestant, la Unió Europea (UE) continua en negociacions amb Moderna. En roda de premsa aquest dimarts, el portaveu de Salut de l’Executiu comunitari, Stefan de Keersmaecker, ha evitat donar detalls sobre les negociacions i s’ha limitat a recordar que l’acord preliminar aconseguit l’agost amb aquesta empresa contempla la compra de 80 milions de dosi i l’opció d’adquirir unes altres 80 milions.

"Ens agradaria construir una cartera diversificada i àmplia de diversos candidats a vacuna que siguin eficaces i segures. No puc dir més sobre les negociacions amb Moderna", ha afirmat el portaveu de Salut de la Comissió Europea. A manera general, ha subratllat que la Comissió Europa espera que cada fabricant de vacunes amb qui ha segellat un acord sigui capaç de produir-les i entregar-les tan aviat com hagi obtingut en un futur l’autorització corresponent per a la seua comercialització.

tracking