SEGRE

Intermitents per a cascos de bicicleta que s'activen sense les mans

Intermitents per a cascos de bicicleta que s'activen sense les mans

Intermitents per a cascos de bicicleta que s'activen sense les mansTicc*

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa Ticc ha obtingut a través del micromecenatge el finançament que necessita per iniciar la producció d’un intermitent per a cascos de bicicleta o patinet que s’activa simplement movent el cap a dreta o esquerra. Aquest casc està pensat per millorar la seguretat viària i reduir els accidents de trànsit en els quals hi ha implicades bicicletes ja que permet informar sobre els moviments del ciclista sense que aquest retiri les seues mans del manillar.

En un comunicat, la "start-up" catalana Ticc ha explicat que, després de treballar des de 2018 en aquest producte, ara ja ho tenen llest per llançar el mercat, per la qual cosa han posat en marxa una campanya a la recerca de patrocinadors que està superant les expectatives inicials.

A més del sistema de sensors de moviment del cap, el casc compta amb llums LED que asseguren la visibilitat a més de 400 metres, tant de dia com de nit.

En l’actual context de ciutats atapeïdes de bicicletes i patinets, el cofundador del projecte, Guillem Crosas, ha destacat que volen ser "un actor clau" per assegurar-se "que l’increment d’usuaris en la via pública es fa de la manera més segura per a tothom".

Aquest casc amb intermitent és una innovació fruit del treball de quatre amics de Barcelona: Guillem Crosas, Jordi Planas, Sergi Páez i Bàrbara Montoto.

Per llançar la seua producció, Ticc ha tancat una aliança amb el fabricant de cascos Closca, mentre que compta amb la col·laboració també de l’empresa mexicana WG lab, com a soci tecnològic i d’innovació.

tracking