SEGRE

INICIATIVES TECNOLOGIA

Realitat virtual en auge

Cada vegada més empreses i centres educatius de Lleida aposten per aquesta tecnologia davant de les restriccions de mobilitat de la pandèmia || Ofereixen catàlegs virtuals i 'tours' en 360º

Tres jugadors, a la sala de jocs d’Ingame VR, la primera basada en realitat virtual a Lleida.

Tres jugadors, a la sala de jocs d’Ingame VR, la primera basada en realitat virtual a Lleida.INGAME VR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La realitat virtual està cada vegada més present a les nostres vides i, des que les autoritats sanitàries van limitar la mobilitat per frenar la corba de contagis de la Covid-19, molts negocis i institucions han incorporat aquesta tecnologia en el seu dia a dia. L’empresa lleidatana Invelon Technologies, que forma part del grup empresarial Ingroup i que ofereix serveis tecnològics de realitat virtual i de realitat augmentada a companyies de tots els sectors, ha col·laborat en les últimes setmanes amb centres educatius com el Campus d’Igualada de la Universitat de Lleida (UdL) o l’escola Cor de Maria, a Valls, per crear tours virtuals en 360º. Es tracta d’una alternativa a les jornades de portes obertes perquè les famílies i els estudiants puguin conèixer les instal·lacions dels centres sense la necessitat de sortir de casa. I és que, segons expliquen des d’Invelon, la pandèmia ha accelerat l’adopció de la realitat virtual en el camp de la formació, els negocis algunes empreses donen a conèixer el seu catàleg de productes mitjançant aquesta tecnologia− o fins i tot el lleure. En aquest últim apartat, l’empresa Ingame VR va obrir al juny la primera sala de jocs en realitat virtual de Lleida. Situada al carrer Serra de Prades, ofereix als jugadors tres experiències: Tals of Scape, una escape room virtual en la qual els participants han de resoldre els trencaclosques abans que s’acabi el temps; Elven assassin, en què els participants es converteixen en arquers i han de protegir la seva zona d’una invasió d’orcs; i Killing floor incursion, un joc per a majors de 16 anys protagonitzat per zombis.

En temps de la Covid-19, “l’avantatge d’aquestes experiències virtuals és que els jugadors poden treballar en equip i mantenen a tota hora la distància de seguretat i, a diferència dels escape rooms convencionals, no s’ha de manipular cap objecte. L’únic que es necessita són ulleres i comandaments de realitat virtual”, expliquen des de la companyia, mentre destaquen que “el nostre objectiu era oferir una proposta de lleure ediferent i nova a Lleida”, de la qual ja han gaudit unes 150 persones.

tracking