SEGRE

Rússia avisa d'una possible nova "variant" del coronavirus a Sibèria

Espanya reporta 21.908 nous contagis i 368 morts més

Espanya reporta 21.908 nous contagis i 368 morts mésEFE/Salas/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora de l’Oficina Nacional de Protecció al Consumidor de Rússia (Rospotrebnadzor), Anna Popova, ha informat que les autoritats sanitàries russes han detectat "mutacions" del nou coronavirus a la regió de Sibèria i ha advertit que les esmentades alteracions els porten a pensar en la possibilitat que es generi una nova "variant" del SARS-Cov-2.

"Hem vist certs canvis a la seua proteïna i aquestes alteracions que han estat identificades a la regió de Sibèria ens permeten pressuposar que una variant (del nou coronavirus) amb certes mutacions s’està formant en aquesta regió", ha afirmat Popova, en la seua intervenció en un simposi digital sobre noves dades científiques relacionades amb la pandèmia.

"L’anàlisi dels canvis genètics en el nou coronavirus s’ha convertit en una important àrea de treball que està realitzant el Centre d’Investigació Vector des de l’inici" de la pandèmia, ha afirmat la directora de l’Oficina Nacional de Protecció al Consumidor de Rússia, segons informa l’agència de notícies russa Interfax.

Popova ha dit que ja s’han establert 1.215 seqüències aïllades del genoma del nou coronavirus, algunes de les quals ja estan disponibles per al seu estudi en bases de dades internacionals. A més, ha assenyalat que a Rússia ja no hi ha casos procedents de la Xina sinó que es tracta de contagis procedents d’Europa i ha assegurat que "actualment" les "mutacions del nou coronavirus" no arriben a Rússia importades d’Europa.

A nivell global, la pandèmia del nou coronavirus originat a la ciutat xinesa de Wuhan deixa més de 55 milions de casos i 1,32 milions de víctimes mortals, sent els Estats Units el país més afectat i Rússia el cinquè més colpejat per la Covid-19, la malaltia respiratòria generada pel virus.

tracking