SEGRE

GUIA

Amazon entra de ple en el negoci de la farmàcia als Estats Units

L’anunci del gegant del comerç electrònic va tenir un impacte immediat als mercats, provocant una forta caiguda de les accions de les grans cadenes de farmàcies nord-americanes.

Amazon entra de ple en el negoci de la farmàcia als Estats Units

Amazon entra de ple en el negoci de la farmàcia als Estats UnitsEPA1679

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amazon ha entrat de ple en el negoci de les farmàcies als Estats Units, amb un nou servei que permet comprar medicaments amb recepta a través de la seua plataforma i rebre’ls a casa, de forma gratuïta en el cas dels subscriptors de Prime, segons va informar aquest dimarts.

L’anunci del gegant del comerç electrònic va tenir un impacte immediat als mercats, provocant una forta caiguda de les accions de les grans cadenes de farmàcies nord-americanes.

Cinc minuts després de l’obertura de Wall Street, els títols de CVS queien al voltant d’un 7 % i els de Walgreens s’enfonsaven més d’un 8,50 % i els títols de Rite Aid es desplomaven més d’un 14 %

Amazon Pharmacy, el nou servei de l’empresa de Jeff Bezos, és una botiga online en la qual els usuaris poden crear un "perfil segur" i rebre allà les prescripcions del seu metge, introduir la seua assegurança mèdica i comprar els medicaments per rebre’ls a la seua llar

"Hem dissenyat Amazon Pharmacy per posar els clients primer, portant l’obsessió de servei al client d’Amazon a una indústria que pot ser poc convenient i confusa", va assenyalar en un comunicat TJ Parker, vicepresident d’Amazon Pharmacy.

Amazon va assenyalar que acceptarà la major part de les assegurances mèdiques, però a més per als qui no disposin d’assegurança l’empresa oferirà als usuaris del seu servei Prime la compra de productes amb descomptes negociats per la mateixa companyia.

Aquest programa de descomptes, que segons Amazon ofereix rebaixes de fins el 80 % en medicaments genèrics i del 40 % en els de marca, serà també accessible a través de més de 50.000 farmàcies d’altres companyies.

Segons mitjans com la cadena CNBC, les dades mostren que més i més nord-americans estan optant per rebre medicines per correu, sobretot des del començament de la pandèmia del coronavirus.

Ja feia un temps que Amazon s’interessava pel gran negoci farmacèutic, un mercat que en mou 300 mil milions de dòlars en Estats, i fa dos anys va pagar uns 750 milions de dòlars per la companyia de farmàcia online PillPack, però aquesta és la seua gran aposta pel sector.

Quan l’empresa que dirigeix Jeff Bezos va comprar la startup farmacèutica PillPack, també es va enfonsar en borsa la cotització de les tradicionals cadenes farmacèutiques locals com Rite Aid, CVS o Walgreens.

A més, un any després, Walgreens i Microsoft van respondre al moviment d’Amazon i PillPack tancant un acord de cooperació per als següents set anys.

Encara que distribuirà la major part de medicines, Amazon va assenyalar que no vendrà certs tipus, inclosos la major part dels opiacis.

Després de l’anunci, les accions de l’empresa amb seu a Seattle (EE .UU.) pujaven una mica més d’un 1 % en el Nasdaq novaiorquès.

tracking