SEGRE

SOLIDARITAT INICIATIVES

Ponent es prepara per a La Marató

Entitats i ajuntaments ja han programat més de seixanta actes per recaptar fons per a la investigació de la Covid-19 || Sortejos, caminades i actuacions marcades per les mesures sanitàries

Les Borges va celebrar l’any passat una desfilada i teatre infantil.

Les Borges va celebrar l’any passat una desfilada i teatre infantil.AJUNTAMENT DE LES BORGES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pandèmia està provocant una crisi sanitària i econòmica sense precedents, però també ha fet aflorar la solidaritat de centenars de persones i, malgrat totes les restriccions de moviments que comporta la Covid-19, Ponent ja ha posat en marxa la maquinària de La Marató de TV3.

A falta de poc més d’un mes per a l’emissió d’aquest programa (20 de desembre), són molts els municipis que ja han programat tota mena d’activitats per recaptar fons que es destinaran a la investigació de SARS-CoV-2, una malaltia que des de principis del mes de març s’ha saldat amb més de 21.500 casos a les comarques lleidatanes i 431 víctimes mortals. En total, entitats, ajuntaments i centres educatius ja han previst 65 activitats populars per ajudar a incrementar el comptador del programa, si bé aquesta xifra augmentarà durant les properes setmanes. En una edició “atípica” que estarà marcada per les mesures sanitàries i l’ús de les noves tecnologies, els lleidatans faran gala de solidaritat amb concursos, sortejos, espectacles d’animació, caminades i vendes de productes, entre moltes altres propostes.

A Lleida, els alumnes de tercer d’ESO de l’institut Joan Oró recaptaran fons durant la primera quinzena del mes de desembre amb la venda de gels desinfectants que han fabricat a l’assignatura de Física i Química. A la biblioteca Sant Bartomeu d’Alpicat, en canvi, optaran per un sorteig d’un lot de llibres. Així mateix, hi ha entitats que ja han aportat el seu gra de sorra com l’Associació de Veïns i Propietaris la Coma de la Règola, al municipi d’Àger, que a començaments del mes de setembre va recaptar més de 171 euros amb una exposició de fotos antigues del poble i una xocolatada.

A més de l’hospital Vall d’Hebron, el Clínic, el Josep Trueta de Girona, el Germans Trias i Pujol de Badalona, el Parc Taulí de Sabadell i el Joan XXIII de Tarragona, el programa solidari es desplaçarà fins a Igualada, el primer territori que va patir l’impacte del coronavirus, on se celebrarà el tradicional partit de futbol de La Marató.

El programa es retransmetrà des de l’hospital Arnau

La Marató de TV3, que aquest 2020 dedicarà els beneficis a la lluita contra el coronavirus, es retransmetrà en directe des dels principals hospitals catalans, on hi haurà sets d’entrevistes a testimonis i professionals, actuacions i connexions en directe amb les activitats que es realitzin. L’Arnau de Vilanova de Lleida serà un dels centres hospitalaris que visitarà el programa, que s’emetrà el pròxim dia 20 de desembre.

tracking