SEGRE

TRADICIONS CELEBRACIONS

Les Cavalcades dels municipis de Lleida, a la corda fluixa

Protecció Civil ultima les orientacions per a la nit de Reis i estudia la prohibició de les desfilades || Activitats telemàtiques, rues reduïdes i xous estàtics, les propostes a Ponent

605592_1.jpg

605592_1.jpgSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ultima les orientacions perquè aquest Nadal els Reis Mags arribin a tots i cadascun dels municipis catalans de forma segura. Segons ha pogut saber aquest diari, el departament de Protecció Civil hauria plantejat durant la reunió territorial de gestió de la Covid-19 la possibilitat de suspendre les cavalcades i les rues, una mesura a la qual es van oposar diversos ajuntaments lleidatans. A l’espera d’aquest protocol que marqui les línies roges dels actes nadalencs, els municipis lleidatans tenen sobre la taula diferents propostes per celebrar la nit de Reis, que aniran des dels espectacles estàtics a petites rues o activitats telemàtiques. A Tàrrega, el grup de teatre BAT manté de moment la proposta inicial, que preveu el discurs telemàtic de Ses Majestats i una desfilada en format reduït que recorri tots els barris, perquè les famílies puguin gaudir-ne des dels balcons dels seus domicilis.

En aquest sentit, el president de BAT (encarregat de la cavalcada de Reis a la capital de l’Urgell), Joan Ribó, va destacar que “ens adaptarem a les directrius del Procicat i, en cas que cancel·lin les cavalcades, buscarem una fórmula alternativa perquè els Reis arribin a Tàrrega”. Similar és l’alternativa de Bellpuig, que a l’espera de les limitacions del Procicat vol substituir l’habitual cavalcada per una rua que recorri tots els carrers de la localitat en els quals puguin passar les carrosses i habilitarà punts concrets (amb aforament limitat i controlat) per a aquelles persones que viuen en pisos o cases de carrers en els quals la rua no circula.

Els ajuntaments esperen les normes de la Generalitat per tirar endavant les seues propostes

Municipis com Vic i Ripoll amplien el recorregut de les rues i redueixen la comitiva

També a Cervera tenien previst mantenir la cavalcada amb un recorregut més llarg de l’habitual perquè els nens poguessin veure-la des del balcó o des del carrer encara que, si bé l’alcalde, Joan Santacana, va apuntar que “si no es pot, buscarem un altre tipus d’acte, però el que és segur és que els Reis vindran”. Per la seua part, l’ajuntament la Seu d’Urgell aposta per “una recepció estàtica i a l’aire lliure” dels Reis Mags, tal com va explicar ahir la regidora d’Infància, Núria Tomàs.

A més a més de la reserva prèvia com a mesura de seguretat, els organitzadors tenen previst limitar a un el nombre d’acompanyants per nen i encara estudia com realitzar l’entrega de caramels. En aquesta mateixa línia, la Paeria està preparant un espectacle estàtic que se celebrarà del 2 al 5 de gener al Barris Nord, com ja va avançar SEGRE.

Altres ciutats catalanes ja ultimen les desfilades

Malgrat que ahir el Procicat no s’havia pronunciat encara sobre el protocol per celebrar actes nadalencs, grans ciutats com Vic o Ripoll ja han presentat les seues cavalcades de Reis. En el primer cas, l’ajuntament va anunciar ahir una desfilada amb un recorregut de 23 quilòmetres, sis vegades més llarg del que es feia habitualment, i Ses Majestats aniran en carruatges de cavalls. El que sí que es veurà reduït és la comitiva. Dels vuit-cents participants en les edicions anteriors, es passarà a un seguici d’unes quaranta persones entre les quals no faltaran els personatges més emblemàtics.

La tradicional cavalcada començarà a les sis de la tarda i s’allargarà unes tres hores, i durant el seu transcurs no es repartiran caramels.

tracking