SEGRE

ESNOTICIA

Alegria continguda en l'esport i sense públic encara a les competicions

Clubs i gimnasos ja preparen la tornada

Un operari del CN Lleida, ahir preparant una pista de pàdel.

Un operari del CN Lleida, ahir preparant una pista de pàdel.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector esportiu lleidatà va rebre amb bons ulls i amb satisfacció, en alguns casos mesurada, el pla de desescalada aprovat finalment per la Generalitat, i que dista bastant de l’esborrany que es va filtrar dimarts passat. Això sí, als partits no hi podrà haver públic de moment, incloent-hi els d’equips com el Lleida Esportiu, AEM, Força Lleida o Llista, per esmentar els d’elit.

Alguns clubs van començar ahir els preparatius per a la reobertura i d’altres ho faran durant el cap de setmana per tenir-ho tot a punt aquest dilluns que ve, dia 23, quan començarà el primer tram del pla de desescalada amb una obertura de totes les instal·lacions esportives, tant exteriors com interiors, que hauran d’actuar amb sistemes de cita prèvia. En cap de les fases no s’imposarà l’ús obligatori de les mascaretes durant l’activitat física als centres esportius.

Als gimnasos, un dels sectors de l’esport més castigats per les restriccions, la satisfacció és evident, encara que limitats al 30 per cent de l’aforament i sense poder utilitzar els vestidors. Vicente Javaloyes, professor de l’Inefc Lleida i expert en gestió esportiva, recordava que “els equipaments esportius són aules educatives”.

A les piscines, que sí que podran utilitzar els vestidors, es va acollir amb més alegria la reobertura. “Ja estem preparats i amb moltes ganes de tornar”, explicava Josep Talavera, president del CN Lleida. El CN Tàrrega també espera, per fi, provar la piscina a l’aire lliure de Verdú a la qual ha dotat d’un sistema de climatització.

Molts clubs, que depenen d’instal·lacions públiques, van acollir molt bé la decisió del Govern, però es van mostrar més continguts. Vanesa Ortega, presidenta del Balàfia Vòlei, amb molts equips de base, posava el dit a la nafra. “Hem demanat permís a la Paeria per poder preparar-ho tot. A més a més, haurem de reorganitzar els entrenaments i reduir les sessions a causa de l’horari del toc de queda. Ens han arreglat la vida, però no del tot”, va concloure Ortega.

Federacions com la de futbol, que havia anunciat que reprendria la competició el 5-6 de desembre, van fer ahir marxa enrere i van comunicar que no serà fins al 9-10 de gener.

tracking