SEGRE

El Govern obre la porta a permetre la mobilitat dins de la comarca des de l'inici del pont de desembre

La consellera Budó defensa que les farmàcies estan "perfectament preparades" per poder fer testos

Un control dels Mossos d'Esquadra a l'accés de Mollerussa.

Un control dels Mossos d'Esquadra a l'accés de Mollerussa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha obert la porta a aplicar des de l'inici del pont del desembre, és a dir a partir del dia 5, les mesures del segon tram. Així ho ha dit en una entrevista a Ràdio 4 i La 2. Això implicaria que si les dades epidemiològiques acompanyen, durant tot el pont es podria sortir del municipi i permetre la mobilitat dins de la comarca on es viu. "Podem ajustar. És important parlar amb els sectors i veure si és millor aplicar el segon tram de mesures a partir del 5 per agafar tot el pont o el dia 7, veurem", ha afegit.

Segons el pla presentat pel Govern, si les dades epidemiològiques ho permeten s'aplicarien les mesures del segon tram a partir de dilluns 7 de desembre, enmig del pont. Davant d'aquesta situació, Budó ha mostrat la disposició de l'executiu d'ajustar el calendari parlant amb els sectors. En aquest segon tram està previst també ampliar al 50% l'aforament a l'interior de bars i restaurants.

La consellera ha defensat que les farmàcies poden fer testos i que s'ha de veure "de quina manera i quin tipus de testos". En aquest sentit, ha apuntat que si una persona té símptomes de covid-19 probablement haurà d'anar a un centre de salut i que a les farmàcies hi haurà d'anat potser "un altre tipus de públic". Budó ha dit que aquesta qüestió s'està parlant amb els sectors afectats i ha conclòs que les farmàcies serien "una bona solució tenint en compte que a gairebé cada poble n'hi ha una".

tracking