SEGRE

ESNOTICIA

El Jazz Tardor apujarà el teló el dijous 26 i els cines obriran el 27

Satisfacció del sector cultural a Lleida, amb equipaments a punt per a activitats

Chano Domínguez i Mariola Membrives podran inaugurar el Jazz Tardor dijous vinent, dia 26, a l’Auditori de Lleida.

Chano Domínguez i Mariola Membrives podran inaugurar el Jazz Tardor dijous vinent, dia 26, a l’Auditori de Lleida.JUAN MIGUEL MORALES

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La confirmació oficial ahir de l’inici de la desescalada cultural a partir de dilluns vinent va ser rebuda pel sector a Lleida amb satisfacció i ganes de reprendre l’activitat. A falta de confirmació per part de l’àrea de Cultura de la Paeria –que avui té prevista una reunió per començar a readaptar la programació de LaTemporada–, el primer gran equipament que podria reobrir les portes seria l’Auditori Enric Granados dijous que ve, dia 26, per al concert del pianista gadità Chano Domínguez, acompanyat de la cantant cordovesa Mariola Membrives. Serà de facto la cita inaugural del festival Jazz Tardor després d’haver-se ajornat els dos primers concerts aquest novembre. Per al diumenge 29 estaria previst el tradicional concert de Santa Cecília a càrrec de la Banda Municipal de Lleida.

També en el terreny musical, el Cafè del Teatre ja ha programat de nou el concert del cantautor valencià Feliu Ventura per al divendres 27. Serà a les 20.00 hores i amb un aforament reduït a 75 persones. El responsable d’aquest equipament, Toni Revés, va explicar que “confiem a partir del desembre a anar recuperant bona part de la programació ajornada”.

Una altra sala musical que va saludar amb alegria la desescalada va ser l’Espai Orfeó, que preveu l’actuació del cantautor de Flix Xarim Aresté el dissabte 28 i també la de la cantant lleidatana Carolina Blàvia el diumenge 29, en el recital de clausura del festival Interfado que va haver d’ajornar-se a l’octubre. Òscar Enrech, director de la Fundació Orfeó Lleidatà, va assenyalar que “necessitem tornar de nou a una certa normalitat i assistir a actes culturals”.

Per la seua part, els exhibidors cinematogràfics també van rebre la notícia amb satisfacció. Tant el Grup Principal (JCA) com Screenbox Lleida i el Circuit Urgellenc van confirmar que reobriran cines el divendres 27. Montse Cortada va afirmar que “ara concentrarem esforços en el complex d’Alpicat” i va celebrar així la supressió del confinament municipal de cap de setmana al sector cultural. Miquel Àngel Carrillo (Screenbox) també va avançar que el nou festival de cine Lleida Visual Art es desenvoluparà del 4 al 13 de desembre. Pere Aumedes (Circuit Urgellenc) va confirmar que el 27 tornarà el cine a les sales de Tàrrega, Balaguer, Mollerussa, Tremp, Vielha, Agramunt i Bellpuig.

D’altra banda, el conseller de Treball, Chakir el Homrani, va explicar ahir que el fre als ajuts al sector de la cultura “és una decisió de la setmana passada, el que es va fer ahir [dimecres] va ser despenjar aquest web”. Va afegir que la setmana passada es va decidir canviar el sistema per atorgar-los, per la qual cosa una part dels ajuts previstos s’havien de modificar.

tracking