SEGRE

ESNOTICIA

L'hostaleria veu un alleujament les mesures però vol més control

Insta a una gestió precisa de la pandèmia per evitar un nou tancament

Un bar de Lleida posa a punt la terrassa per tornar a l’activitat dilluns.

Un bar de Lleida posa a punt la terrassa per tornar a l’activitat dilluns.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hostaleria de Lleida va valorar positivament el pla de desescalada al sector previst per la Generalitat a partir de dilluns que ve, 23 de novembre. El gerent de l’entitat, Ramon Solsona, va dir que davant les perspectives que teníem “tot són bones notícies per al sector, que està al límit”. “Les mesures s’atansen a les nostres peticions i s’han atès en gran part.”

Va fer una crida perquè el Govern treballi i no s’hagi de retrocedir de nou amb cap altre tancament total a l’hivern o a l’inici de la primavera. “No s’han anunciat mesures efectives per atenuar la pandèmia com els tests d’antígens o una gestió sanitària més precisa, i sense tot això, correm el risc de tornar a tancar.” “Ara no tenen excusa, que busquin altres sistemes que no perjudiquen el sector, serà una negligència no fer-ho”, va dir.

El sector lamenta que es “perdi” el pont de desembre i aplaudeix la mobilitat de Nadal

Respecte al límit de tancament a les 21.30, va apuntar que ajudarà molts establiments, igual que els aforaments dels locals. “El 30 per cent a l’interior és molt limitat però es podrà fer un torn de sopars.” També les terrasses al 100% ajudaran la majoria d’establiments. Va apuntar que atès que el pont de la Puríssima està perdut per la falta de mobilitat, “esperem que la campanya de Nadal sigui productiva”.

“Si la gent es pot desplaçar des del dia 21 serà molt beneficiós i podran arribar els turistes”, va dir. Per la seua banda, el president de la Federació, Josep Castellarnau, va dir que si no es permetés la mobilitat, els establiments del Pirineu no rebrien clients i va criticar la manca de previsió del Govern.

La presidenta de l’Alta Ribagorça, Maria José Erta, va demanar una millor anàlisi de la pandèmia per territoris i permetre més mobilitat per beneficiar el turisme. La presidenta de la Federació de Comerç de Lleida (Fecom), Maria Rosa Eritja, va destacar que els negocis es veuran afectats pels quinze dies més de mobilitat reduïda, però va respectar les decisions de les autoritats. “No treballarem els caps de setmana, ni entre setmana, però respecte màxim pel confinament perimetral.”

Això sí, demana als consumidors que de cara al Black Friday i la campanya nadalenca “comprin als comerços propers, si el 2021 volen tenir els carrers plens de botigues”. El president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, va coincidir que no “ens agrada gaire continuar amb limitació de mobilitat”, però va subratllar que “millor ara que al desembre”. “Si aleshores no hi ha mobilitat, hi haurà molta més compra en línia i perjudicarà el comerç local”, va augurar.

tracking