SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat escenifica una fràgil treva entre crides a la prudència

Aragonès admet que no van saber actuar amb el “respecte” que mereix la ciutadania || Demana, amb Budó, que ningú abaixi la guàrdia en la lluita contra la pandèmia

Pere Aragonès i Meritxell Budó, en la seua compareixença conjunta.

Pere Aragonès i Meritxell Budó, en la seua compareixença conjunta.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos socis del Govern, ERC i JxCat, van segellar ahir una fràgil treva després de la seua última crisi interna, que va afectar aquest dimecres fins i tot el funcionament del comitè de crisi davant la pandèmia. Tan sols vint-i-quatre hores després de l’enfrontament entre les dos formacions per les filtracions sobre els documents de l’Executiu de desescalada de la Covid-19, el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, van escenificar la pau interna presentant junts el pla de relaxació de les restriccions.

Ho van fer insistint que ningú es pot relaxar, que les mesures individuals i col·lectives, com la distància o la mascareta, continuen sent claus per vèncer el coronavirus. Van defensar el pla davant de la necessitat de combinar la lluita sanitària amb el suport a l’economia.

“Tots tenim ganes que acabi aquest malson”, va comentar Aragonès amb la intenció de conscienciar els ciutadans que no reactivin la seua vida social per evitar que el virus es descontroli i s’hagin de tornar a activar restriccions. “Anem bé, però la situació sanitària és greu. I amb cada restricció que aixequem, assumim un risc”, va dir.

En el pla polític, Aragonès va ser l’únic que es va referir a l’últim enfrontament entre socis del Govern. “No hem sabut construir aquesta estratègia de forma pública amb el respecte que es mereix la ciutadania”, va lamentar fent un petit exercici d’autocrítica, abans de destacar que “celebra” que finalment hagi estat possible acordar una “estratègia compartida” el pla de desescalada. També va manifestar que manté la confiança en tots els membres del Govern, que no sap qui va poder filtrar el pla i que, si ho sabés, li exigiria “totes les responsabilitats”.

Fonts de JxCat i ERC van coincidir a apuntar la seua confiança que la treva duri.

El Parlament demana més ajuts directes i urgents El Parlament va instar ahir el Govern a aprovar en el termini d’un mes una convocatòria d’ajuts “directes” i “urgents” per a la restauració, els centres d’estètica, comerços, entitats de lleure, locals d’oci nocturn, empreses i autònoms que realitzen activitats extraescolars, firaires, establiments turístics i entitats esportives i culturals. Així mateix la Cambra també va demanar a l’Executiu mobilitzar de forma urgent els “recursos existents” i reforçar el diàleg amb els sectors econòmics per oferir totes les mesures compensatòries possibles.

tracking