SEGRE

ESNOTICIA

Aquest és el perfil de pacient Covid-19 als CAP

Imatge de l’exterior del CUAP de Prat de la Riba amb la carpa per atendre sospitosos de Covid.

Imatge de l’exterior del CUAP de Prat de la Riba amb la carpa per atendre sospitosos de Covid.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi elaborat entre el març i el maig al CAP Roger de Flor de Barcelona mostra que el perfil de pacient amb Covid-19 diagnosticat a l’atenció primària en la primera onada és el d’una persona de cinquanta-cinc anys amb pneumònies tractades de forma domiciliària. El treball va recollir informació de 1.209 pacients, dels quals tretze tenien menys de quinze anys i van ser seguits pel servei de pediatria.

La majoria de pacients, un 82,9%, tenien menys de tres factors de vulnerabilitat, només el 3,7% va requerir ingrés i es van diagnosticar un 3,9% de pneumònies. El temps de seguiment ambulatori del pacient va ser de 46,4 dies. Es va fer la prova PCR només al 34,9% dels pacients (422). D’aquests, el 12,9% va donar positiu. Dels 1.209 pacients, un 18,11% vivia en residències i un 2,5% vivia sol. Com és lògic, els pacients de residències presentaven més edat i més nombre de factors de risc. També un percentatge més elevat de PCR positives, en part perquè quan es van començar a fer aquestes proves es van prioritzar en aquest col·lectiu.

Lluís Cuixart, un dels autors de l’estudi i metge de família, va constatar que l’anàlisi mostra la realitat del seu CAP durant els tres mesos inicials de màxima afectació de la pandèmia, quan no hi havia proves complementàries per confirmar el diagnòstic de la Covid-19. En aquest sentit, va assegurar que això els va servir per modificar els protocols i fer diagnòstics més correctes.

tracking