SEGRE

ESNOTICIA

Cine, teatre i música seguiran limitats pel confinament municipal els caps de setmana

|

Públic separat per grups a l’agost en una sala del JCA Alpicat.

Públic separat per grups a l’agost en una sala del JCA Alpicat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els lleidatans que vulguin anar al cine, al teatre o a l’auditori els caps de setmana només ho podran fer si és dins del mateix municipi en el qual viuen. I és que ahir el Govern va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) la resolució sobre les mesures del primer tram de la desescalada que arranca demà. Durarà com a mínim dos setmanes, fins al 7 de desembre, i deixa fora l’excepció d’assistir a actes culturals en altres municipis durant el confinament de les 06.00 hores de divendres a la mateixa hora de dilluns. Així, en una província com Lleida on l’activitat cultural es concentra a la capital o la del cine a Alpicat, evitarà que el sector es reactivi just els dies en què sol acudir la gent: els caps de setmana. Tot i així, la consellera Meritxell Budó va dir divendres passat que no descartaven avançar el confinament comarcal al 5 de desembre.

Les entrades, tanmateix, sí que serviran com a salconduit per superar el límit horari del toc de queda que comença a les 22.00 hores, ja que els espectacles podran acabar com a màxim a aquesta hora.

El cop més dur, ahir, va ser per a les sales de concerts, ja que se’ls excloïa de la reobertura. Tanmateix, el Govern ho va atribuir a un “error” i hores més tard va publicar una altra resolució en la qual n’incloïa la reobertura, sense servei de bar. Aquests locals podran obrir amb les mateixes condicions que els teatres, museus, cines i auditoris, amb un aforament màxim del 50% i amb un límit de 500 persones. Respecte als restaurants musicals, cafès teatre i cafès concert, obriran amb les mateixes mesures que la restauració (vegeu la pàgina 4).

A més, les botigues, els establiments comercials annexos a les gasolineres i els de menys de 300 metres quadrats de superfície de venda, així com els establiments comercials de municipis turístics, no podran estar oberts entre les 21.00 i les 06.00 hores.

D’altra banda, els parcs infantils i jardins hauran de tancar a les 20.00 hores com fins ara.

Converteixen una plaça de Barcelona en una discoteca com a protesta La Plataforma Som Oci Nocturn va organitzar ahir un acte de protesta a la plaça Catalunya de Barcelona i la va convertir en una discoteca a l’aire lliure per denunciar el tancament de locals d’aquest sector. L’acte es va fer amb un perímetre i control d’accés, com si es tractés d’una discoteca de veritat, i amb espais compartimentats a tota la plaça per garantir la separació entre grups bombolla. Amb aquesta acció el col·lectiu vol visibilitzar la possibilitat de dur a terme la seua activitat amb totes les garanties sanitàries per evitar el contagi del virus.

tracking