SEGRE

ESNOTICIA

“La vacunació començarà al gener però no serà obligatòria”, diu Illa

|

Imatge d’una protesta convocada a Bilbao per “abordar el tema de Covid-19 d’una altra manera”.

Imatge d’una protesta convocada a Bilbao per “abordar el tema de Covid-19 d’una altra manera”.H.BILBAO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assegurar ahir que el pla de vacunació contra la Covid-19 començarà el gener del 2021 i no serà de caràcter obligatori per a tota la població: “Els experts recomanen que no sigui obligatòria perquè podria ser contraproduent.”

En una entrevista a RAC1, Illa va defensar que ja existeix un alt nivell de conscienciació per part de la ciutadania que permetrà que la vacuna tingui bona acollida per part de la població, una cosa que “ja serà suficient”.

Segons el ministre, el pla de vacunació començarà a principis del 2021 i la intenció és “tenir la majoria de la població immunitzada” entre els mesos de maig i juliol del mateix any. Davant d’aquesta situació, va afirmar que el sistema sanitari “està preparat i en condicions” per garantir l’accés de la vacuna i va destacar que actualment hi ha 13.000 punts de vacunació al territori espanyol i que en anteriors ocasions s’ha pogut vacunar de la grip més de catorze milions de persones en nou setmanes.

Illa va afirmar també que s’està impulsant una estratègia de vacunació a nivell europeu que permetrà que es distribueixin a tots els països de manera equitativa.

En relació amb la desescalada a Catalunya a partir de demà, va defensar que l’aixecament de restriccions de manera progressiva és prudent, encara que va demanar responsabilitat ciutadana. En aquest sentit, va fer una crida a la ciutadania a mantenir “la guàrdia alta” i a continuar complint les mesures sanitàries per frenar els contagis i per evitar una relaxació que suposi un repunt de casos.

Pfizer sol·licita l’aprovació d’emergència per a la seua vacuna La farmacèutica Pfizer va sol·licitar divendres davant l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) l’autorització d’emergència per a la seua vacuna contra el coronavirus per poder començar a distribuir-la, la qual cosa la convertiria així en la primera a fer-ho. S’espera que l’FDA dediqui les properes setmanes a revisar les dades i la vacuna podria estar disponible a mitjans o finals de desembre.

tracking