SEGRE

REIVINDICACIONS 25-N

Cadena feminista contra el masclisme

Tàrrega 'uneix' un centenar de persones al crit de “Cap agressió sense resposta” || Protestes en altres punts de Catalunya per denunciar que aquesta violència s'ha agreujat amb la pandèmia

Un grup de dones en la protesta de Barcelona.

Un grup de dones en la protesta de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al crit de “Cap agressió sense resposta”, més d’un centenar de persones, la majoria dones, van participar ahir al migdia en una cadena feminista a Tàrrega contra les violències masclistes. La capital de l’Urgell es va sumar així a la iniciativa del moviment Novembre Feminista i va simbolitzar una cadena entre la plaça Major i la plaça del Carme mitjançant el carrer del Carme. Amb aquest acció, Tàrrega també va donar el tret de sortida als actes organitzats en el marc del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que es commemora el dimecres 25. L’alcaldessa, Alba Pijuan, va destacar que, “malgrat la situació sanitària, ens afegim a la condemna de totes les violències cap a les dones”. mentre que la regidora d’Igualtat, Assumpta Pijuan, va indicar que “aquesta cadena humana pretén dir entre totes no com a mostra de rebuig a la violència masclista”.

L’acte es va celebrar respectant les mesures preventives contra la Covid. Així, els participants s’havien d’inscriure prèviament a través de correu electrònic i portar mascareta. També hi havia gel hidroalcohòlic i cada un va portar la pancarta reivindicativa de casa, entre les quals es van poder veure moltes banderoles de la campanya “Davant les violències masclistes, tu, què hi penses fer?”, impulsada per la regidoria d’Igualtat l’estiu passat amb l’objectiu de sensibilitzar i prevenir aquesta xacra social.

Denuncien que la Covid ha posat en evidència que la violència masclista segueix i que no hi ha recursos

La protesta també es va celebrar en altres municipis. Com a Barcelona, on centenars de dones, unes 3.000 segons els organitzadors, van reclamar justícia feminista davant de les violències masclistes amb una cadena que es va fer en sis trams de la Gran Via i l’avinguda Meridiana. La mobilització es va celebrar en una vintena de municipis, com Calella, Castelldefels, el Masnou, Piera o Mataró. Les concentrades van denunciar que durant la pandèmia la situació s’ha agreujat perquè moltes dones han estat confinades al costat dels seus agressors.

L’organització, Novembre Feminista, va denunciar que la pandèmia ha posat en evidència que les violències masclistes persisteixen i que no hi ha prou recursos públics per parar-les. Davant d’això, reclamen un sistema judicial que incorpori els estàndards internacionals i canvis estructurals.

Un grup de dones en la protesta de Barcelona.

Un grup de dones en la protesta de Barcelona.EFE

tracking