SEGRE

ESNOTICIA

Els casos diaris a Lleida baixen a 130, els mateixos que abans de l'onada

En el pic de l'últim mes es van assolir els 215 positius al dia || Salut avisa que el Nadal haurà de ser diferent “si no volem que els Reis portin un altre brot”

Les obres del nou edifici de l’hospital Arnau de Vilanova.

Les obres del nou edifici de l’hospital Arnau de Vilanova.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La millora de la situació epidemiològica de la Covid-19 a la província de Lleida s’està traslladant ja a una baixada dels casos diaris detectats, com també ocorre a Catalunya. Si durant aquest últim mes, en ple pic de la segona onada, es registraven una mitjana de 1.500 contagis a la setmana –uns 215 al dia– entre les regions sanitàries de Lleida i Alt Pirineu i Aran, ara ja són uns 900 a la setmana, uns 130 diaris, la mateixa xifra que hi havia a mitjans d’octubre, just abans de l’inici d’aquesta nova onada.

Amb el pas dels dies, si se segueix amb aquesta tendència, la millora es notarà en la pressió assistencial, que encara pateix l’impacte d’aquesta onada, amb uns 170 ingressats a la província, dels quals 20 a l’UCI.

A Catalunya hi ha 2.100 ingressats i 514 estan a l’UCI, mentre que a Lleida són 170, 20 de crítics

Respecte als indicadors, el risc de rebrot va baixar al pla fins als 349 punts i al Pirineu, fins als 506, mentre que la velocitat de transmissió del virus (Rt) va decréixer fins un 0,76 i 0,92, respectivament. Salut també va notificar 86 casos a Ponent i 31 a les comarques de muntanya

A Catalunya, on s’estan detectant una mitjana de 1.800 casos diaris, ahir se’n van notificar 1.126 més i 58 morts. El risc de rebrot va baixar fins als 313 punts i l’Rt es manté estable en un 0,77. La mala notícia és que hi ha més persones ingressades, amb 2.085, però baixen els de l’UCI, amb 514.

Per la seua part, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, va dir que “tenim unes condicions de seguretat adequades, que no sobrades, per desescalar avui”. “Estem allà on prevèiem que estaríem, per això demanem una pròrroga de deu dies de les mesures”, va assenyalar Ramentol, que va voler manifestar, d’altra banda, que “no s’ha deixat encara la fase d’onada epidèmica”. De fet, Ramentol va avisar la ciutadania que necessàriament haurà de ser un Nadal diferent “si no volem que els Reis ens portin un nou brot epidèmic”.

tracking