SEGRE

ESNOTICIA

Tot llest a Lleida, per tercera vegada

Restaurants, bars, gimnasos i equipaments culturals per fi poden reobrir avui || L'hostaleria veu “clau” evitar un nou tancament ja que, si no, seria la ruïna

El restaurant Presseguer de Lleida, parant taules a l’interior del local.

El restaurant Presseguer de Lleida, parant taules a l’interior del local.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida i municipis del Segrià arranquen avui la tercera desescalada de les mesures restrictives de la Generalitat contra la Covid-19, mentre que a la resta de la província i Catalunya ho fan per segona vegada. Restaurants, bars, gimnasos, equipaments culturals i esportius i extraescolars tornen per fi després que el 16 d’octubre el Govern comencés a limitar activitats davant de l’augment de contagis pel Sars-CoV-2.

“Com abans comencem, millor”, va manifestar ahir el gerent de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, que va explicar que fins d’aquí a uns mesos no es podrà fer un balanç sobre l’impacte de la pandèmia i quants locals han hagut d’abaixar la persiana. A Catalunya, representants del sector calculen que fins un 20% i 30% de locals ja no podran obrir avui. “La màxima prioritat és evitar un altre tancament”, va manifestar Solsona. I és que la Federació va xifrar en 2,4 milions d’euros les pèrdues diàries a Lleida amb la restauració inactiva. “El Govern ha de gestionar la pandèmia de forma diferent i trobar un equilibri entre salut i economia com han fet altres comunitats autònomes”, va assenyalar Solsona, que va reconèixer que hi ha incertesa sobre el que pugui ocórrer.

Encara que l’hostaleria pugui reobrir, el sector del turisme afirma que el confinament municipal del cap de setmana, decretat entre les 06.00 hores de divendres a la mateixa hora de dilluns, és una “patacada”, ja que establiments del Pirineu no podran rebre turistes els caps de setmana.

El mateix ocorre amb el comerç. Els de Lleida ciutat lamenten que el confinament del cap de setmana impedeix que vinguin clients dels altres municipis. El Govern preveu que aquest sigui comarcal a partir del 7 de desembre i aixecar-lo del tot el 21.

Demanen al Govern reobrir locals nocturns amb taules i cadires

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) lamenta que no s’hagin inclòs les activitats de bar musical, discoteca, saló de ball i sala de festes en la desescalada. La federació, que celebra la rectificació del Govern que permetrà obrir restaurants musicals, cafès teatre, cafès concert o sales de concert, considera que la reobertura s’hauria d’ampliar i que discoteques i pubs puguin obrir inicialment amb taules i cadires. També reclamen eliminar el tancament perimetral de cap de setmana. D’altra banda, aposten per un horari especial per Cap d’Any.

Sales de cine estudien si reobrir al seguir el tancament municipal

Les sales de cine podran reobrir avui amb un aforament limitat a la meitat, però no podran rebre espectadors d’altres municipis els caps de setmana, la qual cosa retalla dràsticament el volum de clients en casos com els cines JCA d’Alpicat. La responsable, Montse Cortada, va dir ahir que estudiaran si reobrir les sales en aquest tram de desescalada o esperen al següent (dilluns 7), llevat que la Generalitat avanci l’ampliació del confinament a la comarca al dia 5, amb la qual cosa salvarien el pont del 6 i 8 de desembre. Altres sales com les del Circuit Urgellenc ho tenen tot a punt per reobrir divendres. 

El restaurant Presseguer de Lleida, parant taules a l’interior del local.

El restaurant Presseguer de Lleida, parant taules a l’interior del local.AMADO FORROLLA

tracking