SEGRE

Baixen els ingressats i les UCI a Lleida per Covid però Salut comunica 22 noves morts

La província suma 89 contagis en les últimes 24 hores, la xifra més baixa des de mitjans d'octubre

Les obres del nou edifici de l’hospital Arnau de Vilanova.

Les obres del nou edifici de l’hospital Arnau de Vilanova.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres hospitalaris de la regió sanitària de Lleida estan atenent actualment 140 pacients afectats de covid-19, tretze menys que ahir, segons les dades facilitades aquest dimarts pel Departament de Salut. D'aquests, setze es troben en unitats de crítics, quatre menys que aquest dilluns. Així, a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida hi ha 51 hospitalitzats, dels quals 41 són a planta i deu a l'UCI. Mentre, a l'Hospital Universitari de Santa Maria la xifra d'ingressats és de 31 persones, cinc d'elles a l'UCI i 26 a planta. Per la seva banda, hi ha 49 hospitalitzats més en centres privats, tots ells a planta menys un que es troba a l'UCI. Finalment, nou persones es troben ingressades a l'Hotel Salut Nastasi.

D'altra banda, Salut ha actualitzat aquest dimarts la xifra de morts per Covid-19 a la província de Lleida i ha incorporat 22 noves de defuncions a l'últim balanç. Així, el pla acumula 402 morts per coronavirus des de l'inici de la pandèmia –18 més que en l'anterior actualització de dades– i el Pirineu, 56 morts, quatre més.

Pel que fa als nous contagis, Salut ha comunicat aquest dimarts 89 casos nous de Covid a tota la demarcació, el menor augment diari des de mitjans d'octubre. D'aquests 89 nous contagis, 66 corresponen a les comarques de Ponent i 23 a les del Pirineu, que acumulen, respectivament, un total de 19.958 i 2.578 casos confirmats.

Els índexs epidemiològics mantenen aquest dimarts la tendència a la baixa dels anteriors dies i el risc de rebrot se situa en 307 punts al pla de Lleida, 21 menys que ahir, i en 390 al Pirineu, 51 menys. La mitjana catalana és de 273 punts, 20 menys. Mentre que la velocitat de propagació del virus (Rt) es manté en 0,74 al pla i es redueix 7 centèsimes a les comarques de muntanya, fins el 0,76. L'Rt mitjana catalana repeteix el 0,78 d'ahir dilluns.

tracking